Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Επιλεκτικά «αδιάβαστος»

O υπουργός των έργων, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ψηφίζει νόμους που δεν διαβάζει, επιτέθηκε εναντίον όσων αντιδρούν για τις αυξήσεις στα διόδια. 

Το επιχείρημα είναι: «Οι αυξήσεις στα διόδια έχουν ψηφιστεί από το 2007. Οσοι το ξέχασαν, ας το θυμηθούν». 


Και προειδοποίησε (ως πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης) ότι «όποιος δεν πληρώνει, ή εμποδίζει τη λειτουργία ή μπλοκάρει τα διόδια, κλέβει τους φορολογούμενους και θα διωχθεί αστικά και ποινικά».

Αναρωτήθηκα αμέσως εάν ο κ. υπουργός ως εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου ομιλεί σωστά περί μνήμης και πίστης. Διότι όλοι οι Ελληνες θυμούνται ως κορυφαίο γεγονός όλων την αθέτηση του ελληνικού Δημοσίου να πληρώσει τους κατόχους ομολόγων του. Το ελληνικό Δημόσιο έκλεψε...

τους Ελληνες πολίτες, αλλά ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παραιτήθηκε ως μέλος της τότε κυβέρνησης.



Αλλη μια κορυφαία αθέτηση των υποχρεώσεων του Δημοσίου είναι η απόδοση των συντάξεων σε αυτούς που τις πλήρωσαν με ιδρώτα και με αίμα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης όμως δεν ξέρει γι' αυτά. Δεν τα διάβασε.



Ακόμα όμως και οι ίδιες οι εργολαβικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν το 2007 (με υπουργό έργων τον κ. Σουφλιά) αθετούν τις προβλέψεις τους, τις οποίες ο καλός υπουργός όφειλε να εφαρμόσει εάν ενδιαφερόταν να υπηρετήσει τον πολίτη, όπως έλεγε ο πρώην αρχηγός του.



Οι συμβάσεις -τόσο οι παλαιές όσο και οι αναθεωρημένες, που, για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι ενιαίες και αδιαίρετες όπως η συγκυβέρνηση- προβλέπουν ότι το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι 0,04 ευρώ. Αμ δε. Αυτό θα ήταν το κόστος στις σοβαρές χώρες του κόσμου, όπου υπουργοί και κυβερνήσεις δεν υπηρετούν συγκεκριμένους εργολάβους, αλλά το λαό.



Σε αυτές τις χώρες, όταν μπαίνεις στον αυτοκινητόδρομο παίρνεις ένα χαρτάκι. Οταν βγαίνεις από τον αυτοκινητόδρομο πληρώνεις ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έκανες (αυτά υπάρχουν εδώ και 25 χρόνια). Στην Ελλάδα των υπουργών τύπου Σουφλιά και Χρυσοχοΐδη πληρώνεις 3,35 ευρώ με το που μπαίνεις στον αυτοκινητόδρομο, ακόμα κι αν κάνεις μόνο 2 ή 3 χιλιόμετρα. 
Και για να κάνεις απόσταση 450 χλμ. κάνεις 10-11 στάσεις μόνο για να πληρώνεις διόδια. Οι αθεόφοβοι δεν λυπούνται ούτε τους τουρίστες, αφού τους ντόπιους τους έχουν χεσμένους.



Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είναι ο ίδιος υπουργός που έλεγε στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στα διόδια, χωρίς βεβαίως να μπει στον κόπο να εξηγήσει στον κόσμο ότι επίκεινται αυξήσεις 60% λόγω των συμβάσεων του 2007; Αυτό τι είναι; 
 Πολιτική εγκυρότητα; Ξεκαθάρισμα ή στρουθοκαμηλισμός; Τι είναι;



Και κάτι ακόμα. Ο υπουργός δεν είναι αυτός που προσφάτως διαπραγματεύτηκε τις συμβάσεις του 2007; Τι διαπραγματεύτηκε; Μόνο τις αποζημιώσεις των εργολάβων;



Τελικώς, ο κ. υπουργός είναι επιλεκτικά αδιάβαστος. Διαβάζει μόνο όταν πρόκειται για το καλό των εργολάβων.



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ από enet, μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.