Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κράτος οπερέτα!



Αρόδου ακόμα το αρματαγωγό που μεταφέρει τρόφιμα και κουβέρτες στην Κεφαλονιά!
Κράτος οπερέτα! Οι υπουργοί και ο Αρχηγός έφθασαν Κεφαλονιά .Ως και ο Μέγας Τράγος! Και  οι δημοσιογράφοι , όλοι εκεί! Φτάσανε πια όλοι! Οχι όμως ( ακόμα ) τα  εφόδια πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες !



Η προχειρότητα με την οποία,  για λόγους εντυπώσεων και μόνο ενεργοποιήθηκε το σχέδιο  Δευκαλίωνας  από το ΓΕΕΘΑ,  είναι  κωμικοτραγική.


Δύο πλοία, το  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ( μέσα στο οποίο θα φιλοξενηθούν άστεγοι της Κεφαλονιάς ) αλλά και το αρματαγωγό ΧΙΟΣ, που μεταφέρει βοήθεια προς τους πληγέντες   -κουβέρτες,τρόφιμα αλλά και κινητά μαγειρεία-  βρίσκονται ένα 24ωρο  ήδη τώρα στα ανοιχτά της  σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, αφού δεν μπορούν να δέσουν σε κάποιο απο τα λιμάνια του νησιού  λόγω των καταστροφών και των μορφολογικών αλλαγών του βυθού.   


                                          Το μεν ΧΙΟΣ δεν μπορεί να  προσεγγίσει και να ξεφορτώσει όσα περιμένουν οι Κεφαλονίτες,  το δε ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ δεν μπορεί να φιλοξενήσει  αστέγους κι οι σεισμόλπηκτοι έχουν άμεση αναγκη και από τα δυο! Δώρο άδωρο λοιπόν αμφότερα.


Αντί  να σχεδιαστεί  η επιχείρηση μεταφοράς  της βοήθειας  με ρεαλιστικά δεδομένα   η προσοχή του κράτους επικεντρώθηκε στο  “σώου” με τις αφίξεις  του …  ” Δήμαρχου Χαρχούδα”,   των  υπουργών, των παρατρεχάμενων, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Αρχιεπισκόπου, των μεγάλων σεισμολόγων, των διαφόρων παραγώντων  κτλ  για να έχουν οι τηλεοράσεις να παίζουν   ” την κινητοποίηση” της κρατικής μηχανής” !!!!!!!


Οι Κεφαλονίτες έχουν αρχίσει να τα “παίρνουν στο κρανίο”  αφού ξέρουν ότι ένα αρματαγωγο με χρήσιμο υλικό, όπως τρόφιμα, κουβέρτες,χημικές τουαλέτες και άλλα πολλά κάνει …βόλτες ανοιχτά του νησιού με τον καπετάνιο του να προσπαθεί να βρει κάποιο σημείο για να δέσει και να ξεφορτώσει!

 Το ρίσκο που καλείται να πάρει ο κυβερνήτης του είναι μεγάλο αφού  η μορφολογία του βυθού καθώς και το βάθος που έχει στους χάρτες του για κάποιες παραλίες που θα μπορούσε να πιάσει για να ξεφορτώσει κατά πάσα πιθανότητα έχουν αλλάξει λόγω των σεισμών!


Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητο και έτσι  αναχωρεί από την Αθήνα -τώρα- ομάδα     ΜΥΚ για να πάνε στην Κεφαλονιά να βουτήξουν και να καθοδηγήσουν τα πλοία του ναυτικού σε σημείο που μπορούν να προσεγγίσουν!


Επειδή όμως  και η χαρτογράφηση των παραλιών θέλει χρόνο εξετάζεται και η εναλακτική λύση να μεταφερθούν όσα εφόδια είναι εφικτό να μεταφερθούν,  με διαδοχικές πτήσεις του ελικοπτέρου Chinook που βρίσκεται στο νησί και  επι τη ευκαιρία θα εξετάσουν και αν υπέστη ζημιες το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι!


Εξάλλου ο Α.Σ. άφησε πίσω του (και  βρίσκονται  στη Κεφαλονιά )  ο Αδωνις Γεωργιάδης  και η  Σ. Βούλτεψη και ο Ν. Δενδιας. Ομως οι αχάριστοι Κεφαλονίτες εξοργισμένοι από τον εγκέλαδο αγανακτούν και  αποδοκίμαζουν τους επίσημους φωνάζοντας θυμωμένοι οτι   ” εμείς έχουμε μείνει δίχως σπίτια και αυτοί έρχονται με τις γραβάτες τους“  


Κάτι σαν τις  Πληγές του Φαραώ για τους κατοίκους, δηλαδή πάει  και τους χτυπάει κλιμακωτά με αρχή το σεισμό…

Ο κρατικός μηχανισμός πάντως ομολογουμένως λειτούργησε! Εστειλε πρώτα τους υπουργούς και τους Αρχηγούς και τον Αρχιεπίσκοπο  να τους ευλογήσει μην πάνε αδιάβαστοι οι ανθρωποι και μετά στέλνει και κάποιους που πραγματικά χρειάζονται…
.

 Κάνε κάτι “Δημαρχε Χαρχούδα”  !!! Οργανωθείτε  γιατί χανόμαστε…

 …. με το σώβρακο του Μπενι θα έστηναν τουλάχιστον  δεκαπέντε αντίσκηνα  οι ανθρωποι στην Κεφαλονιά. Εκτος  αν αληθεύει  η φήμη που κυκλοφορεί πως  “Ικανοποιημένη είναι  η κυβέρνηση με το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά. Έπεσαν πάρα πολλές καμινάδες και δεν θα ανάβουν τα τζάκια” …





ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.