Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ

 

Δείτε τώρα και με αποδείξεις τι προκαλεί τους ασταμάτητους σεισμούς στη Κεφαλονία: 
Το κείμενο που βρίσκεται επάνω στη φωτογραφία σε μετάφραση :



Η υπηρεσία πετρελαίου (Petroleum Geo-Services) έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία MC2D στις υπεράκτιες περιοχές της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Δημοκρατίας της Ελλάδας. M / V Nordic Explorer θα αποκτήσει τα θαλάσσια σεισμικά δεδομένα και τη σοβαρότητα-μαγνητικών δεδομένων από τα μέσα Νοεμβρίου 2012 έως το τέλος Ιανουαρίου 2013.


Ο υπουργός Ενέργειας Ευάγγελος Λιβιεράτος επισκέφθηκε τη Nordic Explorer μαζί με άλλους εκπροσώπους του υπουργείου σε μια προ-έρευνα στο λιμάνι της Πάτρας στις 11 Νοεμβρίου, δηλώνοντας ότι τα δεδομένα αυτά θα αποτελέσουν τη βάση για μία επερχόμενη άδεια γύρω στο 2014.


Οι στόχοι της έρευνας συμβάλλουν στο να κατανοήσουμε τις περιφερειακές τεκτονικές δομές, στον προσδιορισμό ιζηματογενών λεκάνων , στον εντοπισμό πετρελαϊκών συστημάτων καθώς και στην εύρεση προοπτικών για ευημερία.


Η περιφερειακή έρευνα MC2D που θα διεξαχθή σε περίπου 8.500 χλμ. ακτοπλοικής γραμμής, θα καλύπτει το δυτικό τμήμα της Ελλάδας από τα βόρεια σύνορα με την Αλβανία  προς τα νότια της Κρήτης . Η πυκνότερη κάλυψη των δεδομένων των 10 km από τα 10  km θα είναι στο βόρειο Ιόνιο πέλαγος .


Οι γραμμές θα προσανατολιστούν σε κατεύθυνση βουτιά κατά μήκος των κατώτερων επιπέδων του θαλάσσιου στρώματος στο Ιόνιο με αποτέλεσμα να καλυφθεί το Μεσοζωικό.


Πιο αραιά κάλυψη των δεδομένων έχει προγραμματιστεί στην περιοχή ανάμεσα στο βόρειο Ιόνιο πέλαγος και την Κρήτη . Τμήματα αυτής της περιοχής έχουν εξαιρετικά μεγάλα βάθη νερού και οι γραμμές αυτές θα αποκτηθούν με βαθύτερη διάρκεια εγγραφής σε σύγκριση με το υπόλοιπο της έρευνας .


Η μεσογειακή ράχη καθώς και η νότια ράχη της περιοχής της Κρήτης είναι μια περιοχή στα σύνορα με πολύ περιορισμένη προηγούμενη σεισμική κάλυψη , και θα συμπεριλάβει ένα σεισμικό δίκτυο δεδομένων 40 χιλιομέτρων επί 40 . Οι γραμμές έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν ολόκληρη την περιοχή κατά μήκος της Ελληνικής Τάφρου από την ακτή της Κρήτης μέχρι την κορυφογραμμή της Μεσογείου .


Η MC2D σεισμική έρευνα θα δέσει με 2-3 πηγάδια στη δυτική Κέρκυρα , την Πάτρα και το Κατάκολο . To Nordic Explorer είναι εξοπλισμένο με GeoStreamer και GeoSource (GeoStreamer GS ) για να παρέχει την καλύτερα δυνατά σεισμικά δεδομένα , τόσο στα ρηχά όσο και στα βαθιά τμήματα που βρίσκονται στην υπο εξερεύνηση περιοχή.




 

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.