Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Από το Φαρμακονήσι μέχρι την Πλάκα, μια Ελλάδα τρόμος

«Mας κλωτσούσαν και φώναζαν «φακ γιου μαλάκα» Η ανοχή της κοινωνίας στην απανθρωπιά και η φιλειρηνική αντιμετώπιση σε συμπεριφορές μίσους, προς ανθρώπους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, αποτελεί την σημαντικότερη αιτία για τον πνιγμό των εννέα παιδιών στο Φαρμακονήσι.

  Η συμπεριφορά των λιμενικών και η δολοφονία των συνολικά δώδεκα ανθρώπων που αναζητούσαν μια καλύτερη μοίρα, δεν απέχει πολύ από τη συνήθη τακτική. 

 

Το αποτέλεσμα  καθορίζεται κάθε φορά από διαφορετικούς παράγοντες που ευνοούν μια δολοφονία ή περιορίζουν την δράση σε μια κλωτσιά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια τουριστών που βολτάρουν στην συνοικία των Θεών, για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα αίσχη του σύγχρονου.

 

 Η διάσημη φωτογραφία της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πλάκα που κλωτσάει και διώχνει κοριτσάκι Ρομά, 

που παίζει ακορντεόν στο πεζοδρόμιο και που το στιγμιότυπο καταγράφτηκε και δημοσιεύτηκε χάρη στον φωτογράφο του Associated Press, Δημήτρη Μεσσίνη, δεν στερείται σε τίποτα του χαρακτηριστικού τρόπου που οι άνδρες της Βέρμαχτ κλωτσούσαν τα θύματα τους.

 

 Ο στρουθοκαμηλισμός σκοτώνει την ελπίδα στο Αιγαίο και όπου αλλού δύναται, όσο η κοινωνία αποποιείται ευθυνών και ξορκίζει το κακό με κατάρες και προσευχές.

 

 

 




Βανέσσα Μαρά V4vent@gmail.com



ΠΗΓΗ 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.