Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ-Πωλείται το ιστορικό Καστέλλο




Ο ιστορικός πύργος (που ανήκει από το 2009 στο Δημόσιο) έχει παραδοθεί στο χρόνο και αναζητεί αγοραστή.













Το ιστορικό ξενοδοχείο «Καστέλλο Μπιμπέλι» της Κέρκυρας, που έγινε διάσημο και μέσα από την κινηματογραφική ταινία «Η κόμισσα της Κέρκυρας» με την αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου, βρίσκεται στη λίστα με τα προς αξιοποίηση ακίνητα του Δημοσίου.

Το ξενοδοχείο είχε πουληθεί το 2009 αντί 5.000.000 ευρώ στη Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ενώ οι προσπάθειες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια από τον Δήμο Φαιάκων


για την αγορά του δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το διάσημο ξενοδοχείο της Κέρκυρας είναι περισσότερο γνωστό ως Καστέλλο, λιγότερο γνωστό ως Βίλα Μπιμπέλι και ακόμα λιγότερο γνωστό ως Πύργος των Πολυλάδων. Βρίσκεται στην περιοχή Κάτω Κορακιάνα του Δήμου Φαιάκων και στο κτιριακό συγκρότημα έως το 1982 λειτουργούσε μια από τις γνωστότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των αδελφών Μπούα. 



Σήμερα έχει παραδοθεί στον χρόνο καθώς παραμένει ασυντήρητο και η εικόνα του ασφαλώς δεν θυμίζει σε τίποτα τις παλαιότερες ένδοξες μέρες του.









ΠΗΓΗ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.