Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ…

Αξίζουν ένα ειδικό «αφιέρωμα» όλοι εκείνοι οι πολύξευροι «σωτήρες» που κράτησαν όρθια τη χώρα στα δύσκολα και τη γλίτωσαν από την ολοκληρωτική καταστροφή που σαράντα χρόνια τώρα είχε απεργαστεί η … Παπαρήγα με τους όμοιούς της. 

Ευτυχώς τους σταμάτησαν κάποιοι ευφυέστατοι πατριώτες, ακέραιοι πολιτικοί και συγκροτημένοι τεχνοκράτες, αποκρούοντας τον κομμουνιστικό κίνδυνο που είχε βαλθεί μέσα απ’ τα σκάνδαλα και την κακοδιαχείριση να καταστρέψει τη χώρα.




 Φωτ.1 δύο σημαντικοί παράγοντες της νεότερης ελληνικής ιστορίας ανταλλάσσουν χειραψία.
 Ο κορυφαίος οικονομολόγος του βόρειου ημισφαιρίου με τον πρώην πρωθυπουργό-αντιστασιακό, κολλητό φίλο του Τσουκάτου και του Μαντέλη, που εμπνεύστηκε
και πραγματοποίησε το όραμα της «ισχυρής» Ελλάδας. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε και τους δύο!







Φωτ.2. ο ίδιος πρωθυπουργός με τον έτερο σπουδαίο οικονομολόγο του δυτικού ημισφαιρίου τον Λ. Παπαδήμο, που διετέλεσε και πρωθυπουργός – κουρέας των ελληνικών ταμείων. 
«Σοβαρός» άνθρωπος διακρίθηκε όταν η χώρα μπήκε στο «σκληρό» πυρήνα της Ευρώπης για τα αληθινά και μόνο οικονομικά στοιχεία που έδωσε στους εταίρους σε σημείο που αναγνωρίζοντας οι Ευρωπαίοι την ειλικρίνειά του τον έχρισαν πρωθυπουργό.



 Φωτ.3. ο ευφυέστερος πρωθυπουργός από καταβολής νεοελληνικού κράτους. Δημοφιλέστατος και αξιαγάπητος από τον απανταχού ελληνισμό, διακρίνεται στη φωτογραφία λίγο πριν το βαρυσήμαντο μήνυμα, με φόντο βαρκούλες ν’ αρμενίζουν, που θα οδηγήσει μερικές χιλιάδες να αυτοχειριαστούν, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες σε μετανάστευση και μερικά εκατομμύρια σε ανεργία, φτώχεια και απόλυτη εξαθλίωση.
 Πολλοί τον θυμούνται ως πρωθυπουργό του μνημονίου, ενώ άλλοι ως τον μόνο άνθρωπο στον κόσμο που δοκίμασε να βάλει την αλυσίδα στο ποδήλατο του, ενώ βρισκόταν αυτό σε κίνηση και επίσης ως τον μόνο άνθρωπο στον κόσμο που φύτεψε έλατο στη γη με τη …γλάστρα του!!!



 Φωτ.4. οι δύο σημαντικότεροι πολιτικοί αλχημιστές που έκαναν τον «αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο να ξεχαστεί πάραυτα
. Αν οι δυο σπουδαίοι αυτοί πολιτικοί άνδρες-αλχημιστές ζούσαν στην κεντρική Ευρώπη τον Μεσαίωνα, σίγουρα θα είχαν στήσει το εργαστήρι τους στην Πράγα, στο δρόμο των αλχημιστών.

Υγ. προσοχή: κυκλοφορούν ανάμεσά μας




 Φωτ. 5. ο «κεντρικός» σωτήρας, δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του στους τοπικούς «σωτήρες». 
Είναι πρόδηλη η προσοχή που ακούνε οι «Κρητάρχες» τον μέντορά τους, νομοθέτη και εμπνευστή σπουδαίων νομοθετημάτων και φερέγγυο πολιτικό άντρα. Κατά άλλους μοίραζε … «στικάκια» στη συγκεκριμένη φωτογραφία



 Φωτ.6.ο κύριος «υποβρύχιο 1» δεξιά και ο κύριος «υποβρύχιο 2» αριστερά
. Ουδεμία σχέση έχουν οι δυο τους. Άλλο ήθος, άλλο πολιτικό «εκτόπισμα», άλλο πνεύμα, άλλο κόμμα(;), άλλη διανοητική κατάρτιση. Απόδειξη; 
Ο ένας αρχηγός του 3% προήχθη σε αντιπρόεδρο και ο άλλος έκανε βεγγέρες στον Λάκη Γαβαλά (λίγο πριν την αποφυλάκιση του τελευταίου!!!)




 Φωτ.7. μετά την παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι και να το πιστέψετε μέσα σας πως ναι, υπάρχει ελπίδα για κάτι μεγάλο, κάτι σπουδαίο, κάτι μοναδικό για την Ελλάδα. Καμιά Μέρκελ, κανένα ΔΝΤ δεν μπορεί να υπερφαλαγγίσει ό,τι πιο δυναμικό, ό,τι πιο «πολιτικό» με την Αριστοτελική του έννοια προέκυψε ποτέ στην Ελλάδα.

Υποκλιθείτε στους σωτήρες του έθνους. Το αξίζουν. 



Αλλά το ακόμα χειρότερο: ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!






istor.tzanakis@gmail.com


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.