Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥ «ΙΣΤΑΜΕ» ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ..


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ
«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥ «ΙΣΤΑΜΕ» ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.»

 

Τα… σπασμένα του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου ετοιμάζεται να πληρώσει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός, καθώς ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε, όλως τυχαίως, με απευθείας ανάθεση, ως χώρο στέγασης της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πρώην γραφεία του!



Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστολογίου «Έχω μάτια και βλέπω» που απεστάλη στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τον Πολιτευτή Λάρισας του Κινήματος Μπάμπη Παπασπύρο, για λογαριασμό του οποίου κατατίθεται και η συγκεκριμένη Ερώτηση:


«Το ΙΣΤΑΜΕ, στο ΔΣ του οποίου συμμετείχε μέχρι πρόσφατα ο αδερφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος, χρωστάει 5 ενοίκια για τα γραφεία στην οδό Ακαδημίας 4 και άλλους τόσους μήνες τους μισθούς των υπαλλήλων.

»Ο ιδιοκτήτης του οικήματος έστειλε το εξώδικο στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου, στο Γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη και στο Γενικό Διευθυντή Ροβέρτο Σπυρόπουλο που κρατάει και το ταμείο, που είναι μείον…


»Τα πρώην γραφεία λοιπόν του ΙΣΤΑΜΕ επελέγησαν και μάλιστα με απευθείας ανάθεση, να χρησιμοποιηθούν ως χώρος φιλοξενίας με το αζημίωτο βέβαια και μάλιστα με συμβόλαιο ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα χρόνο, με μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ.


»Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόμου «Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας και άλλες διατάξεις», το κόστος για το «Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας», ανέρχεται σε 50.000.000 ευρώ περίπου».


«Ποιος ο λόγος της έγκρισης απευθείας μίσθωσης ακινήτου για την κάλυψη των έκτακτων στεγαστικών αναγκών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ για την άσκηση της Ελληνικής Προεδρίας; Αντί να επιβαρύνετε τους Έλληνες πολίτες, γιατί δεν ζητάτε τη συνδρομή των ελάχιστων πλέον μελών του κόμματός σας, που (φαντάζομαι) με «χαρά» θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη των 5 ενοικίων που χρωστούν στον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν το ΙΣΤΑΜΕ;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μάθει τους λόγους για τους λόγους για τους οποίους δεν προηγήθηκε διαγωνισμός προ τουλάχιστον εξαμήνου, προκειμένου να κατατεθούν προσφορές και να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΘΕΜΑ: ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.


Κύριε Υπουργέ,

Τα… σπασμένα του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου ετοιμάζεται να πληρώσει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός, καθώς εσείς ο ίδιος, επιλέξατε όλως τυχαίως, με απευθείας ανάθεση, ως χώρο στέγασης της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα πρώην γραφεία του!


Αυτό καταγγέλλει ο Πολιτευτής Λαρίσης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μπάμπης Παπασπύρου, μέσα από το ειδησεογραφικό του ιστολόγιο «Έχω μάτια και βλέπω».
 Σύμφωνα με δημοσίευμα του προαναφερομένου ιστοτόπου (http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/11/blog-post_1552.html), 
που απεστάλη στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τον ίδιο το Μπάμπη Παπασπύρο:


 «Ο Βενιζέλος επέλεξε εντελώς τυχαία… ως χώρο στέγασης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα πρώην γραφεία του ΙΣΤΑΜΕ..


 Σας θυμίζουμε ότι πέρυσι το Φεβρουάριο είδαν το φως δημοσιότητας άρθρα που ανέφεραν ότι:
 Το ΙΣΤΑΜΕ, στο ΔΣ του οποίου συμμετείχε μέχρι πρόσφατα ο αδερφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος, χρωστάει 5 ενοίκια για τα γραφεία στην οδό Ακαδημίας 4 και άλλους τόσους μήνες τους μισθούς των υπαλλήλων. 


 Ο ιδιοκτήτης του οικήματος έστειλε το εξώδικο στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου, στο Γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη και στο Γενικό Διευθυντή Ροβέρτο Σπυρόπουλο που κρατάει και το ταμείο, που είναι μείον… 


 Τα πρώην γραφεία λοιπόν του ΙΣΤΑΜΕ επελέγησαν και μάλιστα με απευθείας ανάθεση, να χρησιμοποιηθούν ως χώρος φιλοξενίας με το αζημίωτο βέβαια και μάλιστα με συμβόλαιο ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα χρόνο, με μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ.

 Σας θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόμου «Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας και άλλες διατάξεις», το κόστος για το «Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας», ανέρχεται σε 50.000.000 ευρώ περίπου

 Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

 «Από τις διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου προκαλούνται, επί του Κρατικού Προϋπολογισμού, οι ακόλουθες δαπάνες:


 1. Εφάπαξ δαπάνη, από την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων του συνιστώμενου «Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας» και την άσκηση των αρμοδιοτήτων που ανατίθενται σε αυτό (οργάνωση και διεξαγωγή της Προεδρίας, διοργάνωση εκδηλώσεων, επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λπ.). (άρθρα 1, 2 και 3 παρ. 2).


 Η εν λόγω δαπάνη, η οποία εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 50.000.000 ευρώ περίπου, συνολικά».
 Όπως αντιλαμβάνεστε και σύμφωνα με στοιχεία δαπανών από τη διαύγεια μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το διαλυμένο, παρατημένο, από το ΠΑΣΟΚ γραφεία του ΙΣΤΑΜΕ..θα βαφούν, θα ανακαινισθούν, θα καλωδιωθούν …και θα παραδοθούν του κουτιού στον ιδιοκτήτη…ο οποίος θα βρει ένα κτίριο «τζιτζί».
 Στην ουσία δηλαδή θα πληρώσουμε όλα τα χρωστούμενα του ΠΑΣΟΚ και τα φέσια του ΙΣΤΑΜΕ, εμείς από τον κρατικό προϋπολογισμό!»


 Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:


 1.Αληθεύουν οι πληροφορίες περί εγκατάστασης των γραφείων της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πρώην γραφεία του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου;


 2.Εάν ναι, ποιος ο λόγος της έγκρισης «απευθείας μίσθωσης ακινήτου για την κάλυψη των έκτακτων στεγαστικών αναγκών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ για την άσκηση της Ελληνικής Προεδρίας»;

 3.Γιατί δεν προηγήθηκε διαγωνισμός προ τουλάχιστον εξαμήνου, προκειμένου να κατατεθούν προσφορές και να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα; 

 4.Γιατί δεν ενημερώσατε για τις αποφάσεις σας την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου;


 5.Ως πότε ο εξαθλιωμένος από τις μνημονιακές σας εγκληματικές επιλογές, ελληνικός λαός θα πληρώνει το μάρμαρο της δικής σας κακοδιαχείρισης; Θεωρείτε ότι τον αφορούν τα οικονομικά προβλήματα του καταχρεωμένου ΠΑΣΟΚ και των Ινστιτούτων του; 


 6.Αντί να επιβαρύνετε τους Έλληνες πολίτες, γιατί δεν ζητάτε τη συνδρομή των ελάχιστων πλέον μελών του κόμματός σας, που (φαντάζομαι) με «χαρά» θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη των 5 ενοικίων που χρωστούν στον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν το ΙΣΤΑΜΕ;


 Ο Ερωτών Βουλευτής
 Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.