Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Καλή Πατρίδα σύντροφοι!!

Άρθρα επί άρθρων τις τελευταίες μέρες  που καλούν σε επανάσταση, Διακαής ο πόθος όλων να αφυπνιστεί ο κοιμώμενος γίγαντας, ο ήρωας Έλληνας και να βγει στο δρόμο.

 


Τι τσιτάτα , τι λόγια μεγάλων ανδρών, τι στίχοι επαναστατικοί, έχουν γραφτεί δεν λέγεται. Παρ' όλα αυτά ο Έλληνας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.


 Δεν έχει και τόση σημασία ότι οδηγούμαστε όλοι στο γκρεμό, ούτε ότι κάποιοι πήδηξαν ήδη.
Ποιος νοιάζεται για τον διπλανό του που βρέθηκε ξαφνικά στο δρόμο, για τους νεκρούς που μετράμε από αυτοκτονίες ή πολιτικές δολοφονίες.Ποιος θα ανοίξει το σπίτι του να φιλοξενήσει τον φίλο, το συγγενή, τον άνθρωπο που αδυνατεί πλέον να ζήσει;

Γράψαμε πριν καιρό πως οι άνθρωπο στις ουρές των συσσιτίων είμαστε εμείς,είμαστε οι επόμενοι στον μακρύ κατάλογο των ανέργων, των ανασφάλιστων, των άστεγων, σε μια προσπάθεια αφύπνισης
Γράψαμε για την Δημοκρατία και το Σύνταγμα που καταλήθηκαν και ουδείς επαναστάτησε.


Για τους πολιτικούς που αυξάνουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, για τους βολεμένους που αυξάνουν την ακίνητη περιουσία τους, για τους φοροεισπράκτορες της ζωής μας.


Γράψαμε για τα θύματα ενός ανελέητου οικονομικού πολέμου, που απλά τον παρακολουθούμε να συμβαίνει, για τα παιδιά που φεύγουν, για τα παιδιά που σκοτώνονται σε όποια πλευρά της πολιτικής και αν βρίσκονται.

Για την προβοκάτσια, το στημένο παιχνίδι, τους επί χρήμασι ...φιλάνθρωπους, πάντα με την επισήμανση, "προσοχή συνέλληνες, είμαστε οι επόμενοι".


Σήμερα με μεγάλη θλίψη ανακαλύπτω πως είμαστε απλά οι επόμενοι δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι, οι... νέα γενιά ...ηρώων του καναπέ.
Ικανοί για πύρινους λόγους, έξυπνα τσιτάτα, μεγαλόστομες δηλώσεις.
Πίστευα πως η σιωπή που υπάρχει γύρω μας, η οργή που σιγοβράζει θα έφερνε την επανάσταση.


Αλίμονο σύντροφοι, είναι δυστυχώς σιωπή αδιαφορίας και οργή μικρο ή μεγαλοσυμφερόντων,
Δεν έχω άλλη αισιοδοξία, ούτε άλλο χιούμορ για να αντιμετωπίσω αυτά που θα ακολουθήσουν.

Αντε σύντροφοι, καλή επανάσταση και καλή πατρίδα, που εύχονται και οι ναυτικοί όταν μπαρκάρουν.


Καλή Πατρίδα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.