Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν όλες τις μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες;


(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)


  και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, 

τα δικά τους μπακάλικα...που διαφορετικά 

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;

Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. 

δεν θα
 μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά… Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει  το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου,  δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

- Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα  ανταλλάσσοντας τονπλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα; - Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την… «ελεύθερη αγορά»; Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα  τής Γερμανίας.  Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα,  που έχουν τους δικούς τους κανόνες… διατροφής.
 Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου; Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο – το καλύτερο οικόπεδο –  και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των… αρχαιοτήτων.
Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό; Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας  την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει  και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε «όμορφο» που παριστάνει τον… εργολάβο.


Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, 

δίνοντάς σου μια θέση στο… «δημόσιο»;
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους… «εποίκους».

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές,  ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα
 και στα… 70 του; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.  Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου.  Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι” αυτό προωθούν την… υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
  Επειδή αυτός δεν θέλει ν” ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν  οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές  της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις «άγιες οικογένειες» του τόπου.

Έτσι, στο θέατρο που λέγεται… Βουλή,  δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από  τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές  και επιστήμονες, επειδή δεν είναι… θεατρίνοι.Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ” αυτά;

Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ, 

για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ. 

Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ” αυτόν τον τόπο.

Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη. 


ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.