Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Μαινόμενος Γεωργιάδης για την αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας ...κραδαίνοντας άλλο έγγραφο


Mαινόμενος κατά της Ελευθεροτυπίας εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης 
μετά τη σημερινή αποκάλυψη της “Ε” ότι χρηματοδοτεί με 4,5 εκατ. ευρώ τους Γερμανούς ειδικούς της Task Force
 για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για νέο ΕΟΠΥΥ αλλά και ανασυγκρότηση της...  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας 
(ΠΦΥ: Κέντρα Υγείας, πολυϊατρεία, περιφερειακά ιατρεία)
Ο κ. Γεωργιάδης, κραδαίνοντας άλλο έγγραφο από αυτό που αποκάλυψε η “Ε”, υποστήριξε ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. 
Ο κ, Γεωργιάδης, σε μια μάλλον... τηλεοπτική του εμφάνιση, ισχυρίστηκε ότι είναι άγνωστο ποιος θα πάρει τα χρήματα και ότι δεν θα τα πάρει η Task Force, παρ΄ ότι στο έγγραφο φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει κωδικός δικαιούχου σύμφωνα με τον οποίο, όπως διαφαίνεται κατά μήκος του εγγράφου, το σχέδιο της ανασυγκρότησης θα υλοποιηθεί από την ομάδα Health in Action (Υγεία εν δράσει), που συγκροτήθηκε από την Task Force. 
Ο υπουργός Υγείας μάλιστα, όχι μόνο δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον της “Ε” για την αποκάλυψή της, αλλά άφησε και αιχμές για ζήτημα πλέον “προσωπικό”, ενώ είναι ευρέως γνωστό πως ούτε η εφημερίδα, ούτε οι συντάκτες της, σχετίζονται με τον ίδιο ή τον κύκλο του.
 Η Υγεία στην Task Force Με αμοιβή 4.500.000 ευρώ

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι συνεχίζεται ο διάλογος για την ανασυγκρότηση του νέου ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχει ήδη δώσει στην Task Force το σχεδιασμό μέσω τη επιτροπής «Υγεία εν δράσει»! Το τίμημα για τα δύο χρόνια που θα κρατήσουν η μελέτη και η αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ θα φτάσει τα 4,5 εκατ.ευρώ. Η άλλη πρόταση υπό τον καθηγητή Κυρ.Σουλιώτη, που ήταν δωρεάν, δεν προτιμήθηκε. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είναι σαφές πλέον ότι έχει κάνει τη χρυσή συμφωνία με την Task Force για τη δημιουργία της ΠΦΥ, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί με τους ιατρικούς συλλόγους και τα σωματεία για έναν μήνα ακόμη. 
Επίσης, μαινόμενος και με υψηλή ένταση φωνής, κατά την προσφιλή του τακτική, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο ίδιος να απολογείται σε ξένους που είναι στη χώρα μας, οι οποίοι του τηλεφωνούν και τον ρωτούν σχετικά για “εσωτερικά ζητήματά μας”.  


Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ από enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.