Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

20 χρόνια κάθειρξη στον Άκη Τσοχατζόπουλο


Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.


Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, 16 ετών στον Γιάννη Σμπώκο και 12 ετών στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, μεγαλύτερη δηλαδή από αυτή που πρότεινε ο εισαγγελέας, δηλαδή 10 ετών. Για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που κρίθηκαν ένοχοι δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό με εξαίρεση τον Νίκο Ζήγρα. 

Στον εξάδελφο του πρώην υπουργού αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και επεβλήθη ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Στη λογίστρια του πρώην υπουργού Ευφροσύνη Λαμπρόπουλου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης Ευφροσύνη Λαμπρόπουλου 13 ετών.  13 έτη ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε και στον Γιώργο Σαχπατζίδη.Aναλυτικά οι υπόλοιπες ποινέςΣτον Αστέριο Οικονομίδη 12 χρόνια
Στη Μαρία-Ταλίτα Τσεκούρα 10 χρόνια
 Στον Νίκο Γεωργουλάκη 10 χρόνιαΣτον Οράτιο Μελά 10 χρόνια
 Στον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη 10 χρόνια
Στον Γιώργο Κωνσταντάτο 10 χρόνια
Στον Παναγιώτη Σταμάτη 6 χρόνια
Στην Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου 6 χρόνια
Στον Φώτη Αρβανίτη 6 χρόνια
Στον Νίκο Καρατζά 6 χρόνια Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.
Αυτή την ώρα συνεδριάζει το δικαστήριο για να αποφανθεί αν και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων θα δοθεί αναστολή στην έκτιση ποινής.ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.