Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Φτιάξε μου έναν καφέ και μη βάζεις ζάχαρη να είναι όπως η μείωση του ΦΠΑ… η πικρή και άχαρη!!!!





Πρωτομηνιά σήμερα και ξεκινά επιτέλους το μέτρο που περίμεναν εκατομμύρια καταναλωτές αλλά και επιχειρηματίες: ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση είναι πλέον ΓΕΓΟΝΟΣ!!!



Αν και αρχικά όλοι πιστεύαμε πως θα βλέπαμε στις αποδείξεις φαγητών, ποτών, καφέδων και αναψυκτικών τον συντελεστή του 13%, το υπουργείο οικονομικών  «πρωτοτύπησε» για ακόμη μια φορά, βάζοντας τους Έλληνες πολίτες σε νέα μπερδέματα!




 

Εκεί που θα γίνει στην κυριολεξία «του ΦΠΑ» είναι με τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τους καφέδες, αφού τα μη αλκοολούχα ποτά όταν μας τα φέρνει ο σερβιτόρος θα υπάγονται στο 13% αλλά όταν μας τα παραδίδει το delivery boy  στο σπίτι ή όταν τα παίρνουμε μόνοι μας στο χέρι θα χρεώνονται με 23%!




Το επιχείρημα του υπουργείου είναι ότι όταν τα μη αλκοολούχα παραδίδονται στο χέρι, αυτό θεωρείται παράδοση αγαθών (άρα υπάγονται σε ΦΠΑ 23%), ενώ όταν σερβίρονται στο κατάστημα, αυτό θεωρείται παροχή υπηρεσίας (και άρα υπάγονται σε ΦΠΑ 13%)!!!!!
Τι ΦΠΑ θα πληρώνουμε για το φαγητό;;;


«Ο ΦΠΑ εστίασης στο έτοιμο φαγητό θα είναι 13% ανεξαρτήτως του πού αυτό καταναλώνεται, αλλά τα αναψυκτικά θα έχουν διαφορετικό συντελεστή αναλόγως του σημείου κατανάλωσης» ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης !!!!



πηγή 


Φτιάξε μου έναν καφέ και μη βάζεις ζάχαρη να είναι όπως η μείωση του ΦΠΑ… η πικρή και άχαρη!!!! - See more at: http://www.contraseolous.gr/2013/08/blog-post_9198.html#sthash.fepp29bl.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.