Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ






Έτσι οι μαγαζάτορες κλαίνε τη μοίρα τους γιατί τρέχουν ενοίκια και λοιπά έξοδα, ενώ στα ταμεία τους δεν μπαίνει ρευστό, με αποτέλεσμα να τραγουδούν το «νυχτερίδες κι αράχνες», άσμα που ταιριάζει σε άδειες ταμειακές…



Αυτή είναι η πραγματικότητα στη χώρα του ΠΟΤΕ.


Βέβαια, τα κανάλια θα πουν ότι υπήρξε «κίνηση» στις εκπτώσεις, θα δείξουν πλανά από κάποιες χλιδατες περιοχές όπου η «φτωχολογιά» ψωνίζει τα μοντελάκια Armani κλπ, όπου ένα «σκισμένο» παντελόνι (τα μοδατα) έχει 100 ευρώ με την έκπτωση, και για άλλη μια φορά, το 5,5% εκείνων που τα έχουν, θα είναι το παράδειγμα ότι όλα πήγαν καλά.



Αυτό το τελευταίο δεν το λέω εγώ, αλλά το λένε επαγγελματίες οι οποίοι μετά από πολλά χρόνια ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους γιατί τους καβάλησαν τα χρέη.
Και από λουκέτα στη χώρα του ΠΟΤΕ, πάμε μια χαρά.
Όπως και από φτώχεια.

Μόνο που κάποιοι, μιλούν για «τροχιές ανάπτυξης» και άλλα πολλά επιστημονικής φαντασίας, τη στιγμή που ερημώνουν περιοχές από εμπορικά, τη στιγμή που πάρα πολλοί ζουν χωρίς ηλεκτρικό, τη στιγμή που σχεδόν ΟΛΟΙ χρωστούν και ετοιμάζονται να ακούσουν πίσω τους να ασφαλίζει το λουκέτο της φυλακής.


Βασίλης Τσούγκαρης


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.