Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα: Θα δίνουν δώρα ταξίδια και αυτοκίνητα για να μαζεύουμε αποδείξεις…

Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλουν να κάνουν, αλλά δεν μπορώ ρε παιδιά. Το ότι η συλλογή των αποδείξεων δεν σταματά, εντάξει, το έπιασα. Μπορεί να έβγαλαν προ στιγμήν το μέτρο, να το επανέφεραν στη συνέχεια και τώρα να το ενισχύουν με κίνητρα.




Ωραία μέχρι εδώ. Πάμε τώρα στη συνέχεια: Στο τέλος κάθε έτους θα μας λένε το ποιες αποδείξεις περνάνε στην εφορία. Μας λένε δηλαδή, μαζέψτε από παντού και στο τέλος (ανάλογα με το τι μας συμφέρει) βάζουμε ή βγάζουμε τις κατηγορίες που οι αποδείξεις τους θα περνούν.


Άντε να μαζεύουμε τις αποδείξεις και κατά τα Χριστούγεννα να βάζουμε τις «άχρηστες» στο τζάκι για προσάναμμα. Θαυμάζω όμως τη σταθερότητα του συστήματος που ευαγγελίζονται. Στο τέλος κάθε χρόνου, κάθε φορολογούμενος θα έχει στο σπίτι του ένα πάκο με αποδείξεις, και θα του λένε το τι θα γίνει. 
Ωραίος εκσυγχρονισμός…


Πάμε τώρα στα κίνητρα: διαβάζω συνεχώς ότι σκέφτονται να δώσουν και δώρα στον κόσμο, μετά από κλήρωση. Κάτι από τηλεπαιχνίδι μου κάνει αυτό και το μόνο που λείπει είναι το τηλέφωνο κάποιας εταιρίας με χρέωση του 1,5 ευρώ / λεπτό.


Θα δίνουν λέει τον κωδικό της απόδειξης και έτσι οι φορολογούμενοι θα μετέχουν σε κληρώσεις που θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, π.χ. κάθε μήνα ή κάθε εξάμηνο.


Τα δώρα θα είναι αυτοκίνητα, ταξίδια ή μετρητά…
 {κι άμα τα δείτε...γράψτε μου..}

 
Δηλαδή, θα μας κάνουν δώρο αυτοκίνητο επειδή μαζέψαμε αποδείξεις και θα τους το πληρώνουμε και από πάνω με τα τέλη κυκλοφορίας, τις βενζίνες, τα ασφάλιστρα κ.α. Καλά για τα ταξίδια δεν το συζητάμε. 


Ρε αστέρια, εδώ δεν έχουμε λεφτά για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς που τρέχουν, θα πληρώνουμε και τα έξοδα του ταξιδιού; Γιατί δεν νομίζουμε να είναι όλα all inclusive…


Τέλος, αν χρησιμοποιείς λέει, πλαστικό χρήμα, τότε θα έχεις έκπτωση στο ΦΠΑ κατά 10%. Έτσι, θα ρίξουν και το ποσό που θα μπορεί να γίνεται με μετρητά, και πλέον θα είναι υποχρεωτική η χρήση καρτών πληρωμής για συναλλαγές για ποσά άνω των 500 ευρώ, από 1.500 που ισχύει έως τώρα. 

Με την έκπτωση θα γίνεται και αυτόματη μείωση των τιμών δηλαδή ή και αυτό χρίζει νέας ερμηνείας, γιατί δεν το διαβάζω πουθενά…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.