Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Όλο και περισσότερα τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ - «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΤΩΝ NEW YORK TIMES  

 

«H Ελλάδα πεινάει και μαζί με αυτή και τα παιδιά της», αναφέρει σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «New York Times» με τίτλο: «Όλο και περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα πεινάνε».

Τη ζοφερή πραγματικότητα που ζουν... 
χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας παρουσιάζει μέσα από ένα σοκαριστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα. Μιλώντας στον ανταποκριτή ο διευθυντής δημοτικού σχολείου στον Πειραιά, κ. Λεωνίδας Νίκας, περιγράφει πώς τα γέλια και η ανεμελιά κάποιων μικρών Ελληνόπουλων έχουν μετατραπεί από τη μία στιγμή στην άλλη σε βουβό πόνο για το αβέβαιο μέλλον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οικογένεια του Μιχάλη από τον Πειραιά. Ο 11χρονος γιος του, ο Παντελής πηγαίνει καθημερινά πεινασμένος στο σχολείο.
 «Δεν έχουν τίποτα να φάνε», λέει στον δημοσιογράφο ο πατέρας.
 «Οι γονείς του είναι άνεργοι και στην αρχή ντρέπονταν να παραδεχθούν την κατάστασή τους. Οι οικονομίες τους έχουν τελειώσει και ζουν για μήνες με ζυμαρικά και κέτσαπ» αποκαλύπτει ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου.

«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν περίμενα να ζήσω κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Νίκας. 
«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου τα παιδιά στην Ελλάδα έρχονται στο σχολείο πεινασμένα. Σήμερα, οι οικογένειες αντιμετωπίζουν δυσκολίες όχι μόνο της απασχόλησης, αλλά και της επιβίωσης».

Και η 15χρονη μαθήτρια Ευαγγελία δίνει μία γεύση από το πώς εκείνη βιώνει την Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου. 
«Το μόνο που ακούω είναι τους συμμαθητές μου να λένε:
 “Οι γονείς μου δεν έχουν χρήματα. Εμείς δεν ξέρουμε τι να κάνουμε”.
 http://greki-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.