Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


Διαρκείς επιθέσεις κατά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου με ψέματα και λάσπη από τον κ. Κωνσταντάτο.


Δυο χρόνια πια γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες των ψεμάτων, της λάσπης του κ. Κωνσταντάτου σε βάρος της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του δημάρχου, Χρήστου Κορτζίδη. 



Πρόσφατα ξεπέρασε εαυτόν. Για κάθε ψέμα του που αποκαλύπτεται αντιδρά με καταιγίδα νέων.

Μερικά παραδείγματα.



1) Μετά την διάψευση των ισχυρισμών του πως τάχα ο δήμος δεν αποδίδει στα σχολεία όλα τα χρήματα που παίρνει για τα λειτουργικά τους έξοδα ο κ. Κωνσταντάτος αντέδρασε με άλλο ψέμα. «Τα αποδίδει» λέει ο δήμος τα χρήματα «με καθυστέρηση μηνών». Η αλήθεια είναι ότι ο δήμος αποδίδει τα χρήματα στα σχολεία αμέσως μόλις τα παίρνει.


Δεν αρκέστηκε όμως σ’ αυτό.

Στην ίδια ανακοίνωση αφού επιτίθεται στο δήμαρχο για τις πολιτικές… της κυβέρνησης, βγάζοντας λάδι την ίδια, τον κατηγορεί για «αδιαφορία και εγκατάλειψη ενός μοναδικού εκπαιδευτικού έργου, για το οποίο είχε εκπονηθεί μελέτη 50.000, επί αντιδημαρχίας Γ. Κωνσταντάτου και ήταν χρηματοδοτούμενο με 2 εκ ευρώ». 



Γιατί, αφού ήταν όλα τόσο ωραία, δεν το υλοποίησε ο ίδιος ως αντιδήμαρχος; Απλά γιατί ο δήμος δεν είχε τίτλος ιδιοκτησίας του σχετικού οικοπέδου (όπως απαιτείται από το ΕΣΠΑ) αφού δεν ήταν δικό του. Εννοείται δε ότι τα 50 χιλιάρικα της μελέτης έμειναν απλήρωτα.



2) Όταν κατέρρευσε το ψέμα του ότι δήθεν ο δήμαρχος, επειδή «ακολουθεί διαφοροποιημένη αντιμετώπιση» των δημοτών, αρνήθηκε να «κάνει τα κούλουμα από κοινού με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο της Αργυρούπολης»- γιατί απλά ήταν επιθυμία του Συλλόγου να οργανώσει μόνος του Κούλουμα στο βουνό- αντέδρασε με το γνωστό τρόπο.


 Άλλαξε το αρχικό ψέμα με νέο και μιλάει για «προειλημμένη απόφαση του δημάρχου για διπλά Κούλουμα» προκειμένου να «κάνει ξανά πολιτική σπέκουλα για το π. αεροδρόμιο». Η αλήθεια παραμένει η ίδια. Ο σύλλογος επιθυμούσε να κάνει τα κούλουμα του.



Και πάλι δεν αρκέστηκε σ αυτό.

Στη ίδια ανακοίνωση συνέχεια προσθέτει κι άλλα χοντροκομμένα ψέματα.
Γράφει ο κ. Κωνσταντάτος: 

«Για τρίτη χρόνια ο πολιτιστικός αυτός Σύλλογος δεν έλαβε από τον δήμο ούτε ένα ευρώ!».

Η αλήθεια είναι: Ο σύλλογος επιχορηγήθηκε με 4.000 ευρώ το 2011 και άλλα τόσα το 2012. 



Γράφει ο κ. Κωνσταντάτος: «Αναφέρει ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του, πως μέλος της Ενωμένης Πόλης δήθεν ψήφισε για τα φετινά Κούλουμα κατά του υπόψη Συλλόγου». 



Η αλήθεια είναι ότι η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

«Η Πολιτιστική Επιτροπή του δήμου, στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της παράταξής του κ. Κωνσταντάτου, αφού ενημερώθηκε για την επιθυμία του Συλλόγου, ομόφωνα αποφάσισε να διοργανώσει τα Κούλουμα του δήμου στο γήπεδο Μπέιζ Μπολ στην πρώην αμερικάνικη βάση». 



3) Κατηγορεί το δήμαρχο ότι «εγκαταλείπει τα πολιτιστικά προγράμματα».
Ξέρει ότι αυτό είναι ψέμα.

Η αλήθεια, και ο κ. Κωνσταντάτος τη γνωρίζει πολύ καλά, είναι ότι η δημοτική αρχή κατόρθωσε να κρατήσει ψηλά το επίπεδο του πολιτισμού του δήμου μας με έξοδα που μόλις ξεπέρασαν το 15% αυτών του 2010. 



Δεν κατάργησε και δεν περιόρισε τα προγράμματα και τις εκδηλώσεις του δήμου. Διατήρησε και ενίσχυσε την ποιότητα τους. Αδιάψευστος μάρτυρας οι 1.200 δημότες που συμμετέχουν στα δεκάδες προγράμματα και οι χιλιάδες που συμμετέχουν στις δεκάδες εκδηλώσεις του.



Για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε:

- Τα μέλη της πολιτιστικής επιτροπής, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές και οι συμμετέχοντες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.


- Ο δήμαρχος να αναλάβει για μεγάλο διάστημα την τεράστια προσωπική ευθύνη να μην απολυθούν και να πληρώνονται κανονικά με εντολή του προς τις υπηρεσίες-«εντέλλεσθε»- οι συμβασιούχοι των πολιτιστικών προγραμμάτων τα οποία σε αντίθετη περίπτωση θα είχαν κλείσει.



- Απόλυτη οικονομία και αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ.
Τι έκανε την ίδια περίοδο ο κ. Κωνσταντάτος; Χαρακτήριζε τα πολιτιστικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις «γιορτές και πανηγύρια» και το ελάχιστο κόστος γι αυτά «σπατάλη» και μεμφόταν τον δήμαρχο για τα «εντέλλεσθε» που απέτρεψαν τις απολύσεις του προσωπικού τους και την κατάργησή τους. 



 http://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=2287

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.