Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Κατέβασαν την Ελληνική σημαία από το κτίριο του Πανεπιστημίου

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12. Ομάδα από περίπου 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εμφανίστηκαν στα Προπύλαια και αφού κατέβασαν την 

Ελληνική σημαία, στην θέση της ύψωσαν την δική τους σημαία και επίσης άνοιξαν ένα τεράστιο πανώ το οποίο καλύπτει τα δυο τρίτα του κτιρίου.

  Σε αυτό γράφουν: "Υψώστε την φωνή σας κατά της κρατικής λογοκρισίας" και η υπογραφή είναι....... του indymedia.
 
Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν το κτίριο. Μέσα σε αυτό είναι σε εξέλιξη τελετές ορκωμοσίας φοιτητών. Επίσης έχουν περικυκλώσει και την ομάδα των αντιεξουσιαστών που παρέμεινε μπροστά από το κτίριο και πιθανότατα θα γίνει προσαγωγή τους.

 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος έδωσε εντολή στις 11 Απριλίου 2013 να κοπεί η πρόσβαση στο δίκτυο του ΕΜΠ που φέρεται να χρησιμοποιούν το ραδιόφωνο «98FM» (εξέπεμπε με κεραία από το δώμα κτιρίου εντός της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου) και το Athens Indymedia.

 
Με ανακοίνωσή του στην σελίδα του ΕΜΠ ο κ. Σιμόπουλος εξηγεί λεπτομερώς την κατάσταση με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και δίνει διευκρινίσεις για την απόφασή του. Έφτασε σε αυτή, όπως υποστηρίζει και στη σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας τις κλήσεις από τις εισαγγελικές Αρχές σχετικά με την ύπαρξη πέντε δικογραφιών για τη διάπραξη αδικημάτων.

  «Η αφαίρεση εκ μέρους του Κέντρου Δικτύων του ΕΜΠ, κατόπιν σχετικής εντολής της Διοίκησης, από συγκεκριμένους χώρους της Σχολής Χημικών Μηχανικών της δυνατότητας πρόσβασης στο Δίκτυο, συνιστά πράξη ενάσκησης αρμοδιότητας του οικείου ως άνω οργάνου και όχι διάπραξη παράνομης πράξης» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Πολυτεχνείου. πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.