Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου : "Δυστυχώς" αθωώθηκαν!


Συνέντευξη της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου  


Συνηθίσαμε πια να βλέπουμε να δημοσιεύονται και να προβάλονται, στα μέσα της μαζικής μας εξαπάτησης, συνεντεύξεις φελλών.

 

 Ανθρώπων οι οποίοι, πέρα από το life style, το κουτσομπολιό και την πολιτική αλητεία, τίποτε άλλο δεν έχουν να πουν, τίποτε να προσφέρουν. Αποτελεί λοιπόν ξεχωριστή τιμή, για ένα πραγματικό και Ελεύθερο δημοσιογράφο, η πνευματική και διαλογική συναλλαγή με ανθρώπους που έχουν να πουν πράγματα. Μια τέτοια συναλλαγή είχα την τιμή και την ευκαιρία να απολαύσω χθες με ......... δύο Κυρίες. 

 

Την Όλγα και την Τάνυα Γεριτσίδου. Μητέρα και κόρη που γνώρισαν την κυβερνητική και αστυνομική αλητεία σε όλη της την έκταση, αφού οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής, της απείθειας και της εξύβρισης!

 

 Ο λόγος; Γιατί θέλησαν να δουν από κοντά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες προγόνους μας, κρατώντας στα χέρια τη σημαία και την αστυνομική τους ταυτότητα, απρόθυμες να υπακούσουν την παράνομη και ανυπόστατη απαγόρευση των αστυνομικών Αρχών!


 Εκπαιδευτική ψυχολόγος η Όλγα Γεριτσίδου, ψυχοπαιδαγωγός και εκδότις η κόρη της Τάνυα. Δύο ήρεμες δυνάμεις του ίδιου πνευματικού και ψυχικού χειμάρρου, που κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και παρέσυραν με την προσωπικότητα και το θάρρος τους τα πάντα!

 

 Οι δύο γυναίκες προσήλθαν στο δικαστήριο χωρίς συνήγορο, αποφασισμένες να υπερασπίσουν μόνες τους τον εαυτό τους. Μια αναγκαστική επιλογή, όπως εκ των υστέρων μου εξήγησαν. Πρώτον γιατί έχασαν πλέον την εμπιστοσύνη τους απέναντι στους δικηγόρους και δεύτερον γιατί δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν έναν από αυτούς.
..Και έφεραν τα πάνω κάτω! Ανάγκασαν την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να εφαρμόσει όσα αναφέρει η Δικονομία για την υπεράσπιση των κατηγορουμένων όταν αυτοί στερούνται συνηγόρου, παρά τις εμφανείς προθέσεις της να στερήσει από την Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου του δικαιώματος να θέσουν ερωτήσεις στους δύο αστυνομικούς - μάρτυρες κατηγορίας και στους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης. 

 

Απαγόρευσε δε την χρήση του οπτικοακουστικού υλικού που είχαν στην κατοχή τους οι δύο γυναίκες και το οποίο απεδείνυε την αθωώτητά τους, ενώ υπήρχε σχετική εντολή της εισαγγελίας το υλικό αυτό να γίνει δεκτό, ισχυριζόμενος ότι υπήρχε κίνδυνος να δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά δεδομένα τρίτων ατόμων τα οποία ήταν ενδεχομένως παρόντα κατά την διάρκεια της σύλληψης!

 
Και όταν η Όλγα Γεριτσίδου ζήτησε να δευτερολογήσει μετά την, εκτός τόπου και χρόνου, αγόρευση του κ. Εισαγγελέως, οι προθέσεις του οποίου ήταν ξεκάθαρες, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε αμέσως την αθώωση των δύο γυναικών, προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του ακροατηρίου, που είχε κατακλύσει την αίθουσα του Δικαστηρίου περιμένοντας με αγωνία να δει αν η Δημοκρατία και η Λαϊκή Κυριαρχία είναι ακόμη ζωντανές...

 
Δεν θα αναφερθώ στις λεπτομέρειες της εξάωρης δίκης, την οποία παρακολούθησα από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα σχολιάσω μόνο την εξώφθαλμη αμηχανία των δύο αστυνομικών μαρτύρων - μηνυτών, οι οποίοι έπεσαν σε αντιφάσεις, ενώ ο πρώτος εξ αυτών ανακάλεσε τη μήνυσή του για εξύβριση, την οποία όμως η Όλγα Γεριτσίδου δεν έκανε δεκτή!

 
Όσο για τον κ. Εισαγγελέα; Η παρουσία του, αλλά και η αγόρευσή του, δεν αντέχουν κριτικής.

 

 Καθ' όλη την διάρκεια της δίκης ήταν ωσεί παρών, εκτός κλίματος και διαδικασίας. Δεν έθεσε ερωτήσεις στους δύο αστυνομικούς και τους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης ενώ ήταν οφθαλμοφανές ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η καταδίκη των δύο γυναικών και η αγόρευσή του, η οποία ωστόσο δεν είχε ούτε ειρμό, ούτε αρχή, ούτε τέλος! 

 

Ήταν προφανές ότι το ζητούμενο ήταν η καταδίκη της Όλγας και της Τάνυας Γεριτσίδου και, μέσω αυτών, ο παραδειγματισμός και ο εκφοβισμός όσων θα ήθελαν να ακολουθήσουν στο εξής το παράδειγμά τους και να αντισταθούν στην κυβερνητική αυθαιρεσία.

Συνέντευξη της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου στον 
Ιωσήφ Παπαδόπουλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.