Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 510 δισ. ευρώ


Στο φως της δημοσιότητας ήρθε γερμανικό έγγραφο που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις της κατά της Γερμανίας για τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών, ιδιωτικών και δημόσιων, αποζημιώσεων.


 Σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία του συγγραφέα Δημοσθένη Κούκουνα που παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατία», το χρέος του Βερολίνου προς την Ελλάδα μόνο για το κατοχικό δάνειο ανέρχεται σε 510 δισ. Ευρώ.
Αίσθηση προκαλεί επίσης η εκτίμηση του κ. Κούκουνα ότι «οδεύουμε προς ένα ευτελή συμψηφισμό, ουσιαστικά δηλαδή προς μηδενισμό του χρέους».Από την άλλη, το έγγραφο που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» απέστειλε η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τον Μάρτιο του 1967. Αναφέρεται ρητά σε αξιώσεις της Τραπέζης της Ελλάδος από «χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις» την περίοδο της Κατοχής, αλλά την ίδια στιγμή συνδέει αυτές τις αξιώσεις με εκείνες των αποζημιώσεων της Συμφωνίας του Λονδίνου.


Με το εν λόγω έγγραφο η γερμανική πρεσβεία απαντά σε σχετική ρηματική διακοίνωση της ελληνικής πλευράς της 9ης Νοεμβρίου 1966 προς τη Βόννη. 


Η τελευταία, λοιπόν, ρητά αναφέρει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια ελληνική παραίτηση, κατόπιν απαντήσεως που η ίδια η κυβέρνηση της Βόννης έστειλε στην πρεσβεία της στην Αθήνα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.