Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Συμφωνία Κύπρου - τρόικας για κούρεμα στις καταθέσεις

Μετά από πολλές ώρες ολοκληρώθηκαν  οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κυπριακή κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της τρόικας, η συνάντηση των οποίων ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει σε όλα τα σημεία, τα οποία επιτρέπουν τη διάσωση της Τράπεζας Κύπρου αλλά φέρνουν κούρεμα 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Στο «πακέτο» φαίνεται όμως να μπαίνει και έκτακτη εισφορά που δεν θα ξεπερνά το 4% στις υψηλές καταθέσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες.

Πριν από λίγο άρχισε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο, παρουσία της τρόικας, προκειμένου ο πρόεδρος Αναστασιάδης να ενημερώσει για την συμφωνία.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στις Βρυξέλλες.

Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα, το Eurogroup τελικά  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (στις 19.00 ώρα Ελλάδας) όπως έκανε γνωστό μέσω twitter ο επικεφαλής του, ολλανδός υπουργός Οικονομικών Ντάισλεμπλουμ.



 www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.