Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη Κύρκου που δόθηκε πριν 2,5 περίπου χρόνια στον Α. Παπαχελά και μεταδόθηκε από τους '' Νέους Φακέλους '' του Σκάι στις 21/05/12, μέσα στα εξαιρετικού ενδιαφέροντος ιστορικά στοιχεία της, δύο σημεία...
τράβηξαν την προσοχή μου. Το ένα αφορούσε στις μνήμες Κύρκου για τον άνθρωπο της οικογένειας του, όπως τόνισε, Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ το άλλο στην κυβέρνηση συνεννόησης που σχηματίστηκε από τον Κ. Μητσοτάκη, τον Χ.Φλωράκη και τον ίδιο, με Πρωθυπουργό τον Τ. Τζανετάκη. Και οι δύο ιστορικές αυτές καταγραφές πολύτιμες, για ευνόητους λόγους.
Λέει λοιπόν κατά λέξη ο Λ.Κύρκος για τον Α.Παπανδρέου: '' Ήταν βαθιά διεφθαρμένος ο Αντρέας, τον είχε καταλάβει το πάθος της εξουσίας και σε αυτό θυσίαζε πάρα, πάρα πολλά. Θυσίαζε και τους στενούς του συνεργάτες ακόμα και επέλεγε τους ανθρώπους οι οποίοι μπορούσαν να τον συνδράμουν σε πράγματα τα οποία δεν ήταν άξια λόγου. Υπήρχαν και αξιόλογοι άνθρωποι στο περιβάλλον του. Δεν τους άκουσε, δεν τους ενστερνίστηκε, προτίμησε να έχει σχέση με υποκοσμικούς ανθρώπους.''
Η δεύτερη μαρτυρία Κύρκου αφορούσε στην κυβέρνηση Τζανετάκη που σχηματίστηκε με τη στήριξη Μητσοτάκη, Φλωράκη, Κύρκου. Η μοναδική συμφωνία μεταξύ των τριών ανδρών ήταν να γράψει η Αριστερά τις προγραμματικές δηλώσεις (τις έγραψε ο Κύρκος) και να εγγυηθεί η ΝΔ την εφαρμογή τους. Όταν δε ο Τζανής Τζανετάκης τις παρέλαβε, δεν άλλαξε από αυτές ούτε κόμμα. Και ο Λ.Κύρκος συνέχισε δίνοντας μας πολυτιμότατο μάθημα ζωής : '' Η Δημοκρατία επιβάλλει τη συναίνεση, αλλά για να φτάσουμε στη συναίνεση πρέπει να προηγηθεί η καλλιέργεια της κουλτούρας της συναίνεσης ''. Είπε επίσης ότι εδώ και χρόνια θα έπρεπε το κομματικό φάσμα να είχε καταφέρει να συνεννοηθεί, ώστε η πατρίδα μας να κυβερνηθεί από μια Δημοκρατική Παράταξη με έμπνευση και όχι '' μπακαλίστικα '', ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι και ο λαός έχει τις ευθύνες του, καθώς θέλει τις αδιαλλαξίες και τις κάθετες αντιπαραθέσεις. Μπροστά στις επαναληπτικές εκλογές, ας σκεφτούμε τα ψύχραιμα λόγια του Λ.Κύρκου και ας καλλιεργήσουμε όλοι μέσα μας την κουλτούρα της συναίνεσης, χωρίς να ξεχνάμε ταυτόχρονα ότι και ο συμβιβασμός είναι στοιχείο της ζωής. 
 
 http://fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.