Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Η καθαρίστρια Δήμητρα Τσιαντάκη στον Νίκο Μπογιόπουλο (ηχητικό/Realfm)













Η κυρία Δήμητρα Τσιαντάκη, η καθαρίστρια από το Βόλο, μίλησε μετά την απελευθέρωσή της στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου (Real – ακούστε την συνέντευξη στο βίντεο ακολουθεί μετά το 5.40′)

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ: Το μαζικό κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο της κυρίας Τσιαντάκη, από εργατικά σωματεία, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και από δεκάδες χιλιάδες πολίτες που υπέγραψαν τις πρωτοβουλίες για την απελευθέρωσή της, είναι ελπιδοφόρο. 
Η δικαίωσή της, η συνολική δικαίωσή της, πρέπει να είναι ταυτόχρονα και δικαίωση όλων όσοι βρίσκονται στην ίδια θέση με εκείνη. Που δεν είναι δυνατόν να δικάζονται με έναν μετεμφυλιακό νόμο του 1950 περί καταχραστών του Δημοσίου. 
Που δεν είναι δυνατόν να τους διαγράφονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Που δεν είναι δυνατόν να τους απαγορεύεται η επιστροφή τους στην δουλειά τους.
Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει από τα λόγια στην πράξη. Που σημαίνει εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης που να ακυρώνει τέτοιου χαρακτήρα διώξεις και καταδίκες και να μην επιτρέπει δικαστικές ερμηνείες όπως αυτή που είδαμε στην περίπτωση της κυρίας Τσιαντάκη.
 Ρύθμιση εδώ και τώρα ώστε να μην επαφίενται αυτή και άλλες αντίστοιχες  υποθέσεις στις χρονοβόρες διαδικασίες του Αρείου Πάγου. 
Η απελευθέρωση είναι μόνο το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της συνολικής δικαίωσης της κυρίας Τσιαντάκη, που σημαίνει: Απόσυρση και ακύρωση της δυσανάλογης και εξωφρενικής καταδίκης για το αδίκημα που διέπραξε. 
Αναγνώριση ότι δεν διαπράχτηκε καμία κατάχρηση αφού τα χρήματα που εισπράχτηκαν ως μισθός είναι για εργασία που προσφέρθηκε. Κατοχύρωση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της. Αμεση επιστροφή στη δουλειά της. 
Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε με το κείμενο των ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣThePressProject, Ελληνοφρένειας, το οποίο έχει βρει τεράστια ανταπόκριση και πλησιάζει τις 50.000 υπογραφές, συνεχίζεται (διαβάστε το και υπογράψτε το κείμενο εδώ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.