Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Φώφης Γεννηματά Ο Τσίπρας πέρασε θηλιά στον λαό»...



Διπλό όχι περιελάμβανε η τοποθέτηση της κυρίας Φώφης Γεννηματά στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκαθαρίζοντας ότι η...
Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν ψηφίζει ούτε το πολυνομοσχέδιο, ούτε την συμφωνία για τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ.



«Το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ με μέτρα και χωρίς λεφτά» είπε η κυρία Γεννηματά κατά την έναρξη της τοποθέτησής της για το πολυνομοσχέδιο εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις που φέρνει για συνταξιούχους, νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελαμτίες.

«Οι νέες δεσμεύσεις Τσίπρα αποτελούν βαριά κληρονομία για τους πολίτες. Το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ χωρίς λεφτά αλλά με μέτρα.


  Ο Τσίπρας πέρασε την θηλιά στον ελληνικό λαό» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να επισημάνει «δημεύετε την δημόσια περιουσία. Είναι εγκληματικό και θα λογοδοτήσετε. 

Το άρθρο 109 θα σας κατατρέχει. 
Το ελεγχόμενο από την τρόικα υπερταμείο μπαίνει εγγυητής αν η χώρα μας αθετήσει τις υποχρεώσεις προς τον ESM. Οι δανειστές εξασφαλίζονται πλήρως».

«Είναι τώρα η ώρα να αποφασίσει ο λαός ποιος θα διαπραγματευτεί την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια» τόνισε σε άλλο σημείο επαναφέροντας το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Αναφορικά με το κείμενο συμφωνίας με τα Σκόπια ανέφερε ότι «η συμφωνία αποτελεί ένα βήμα όχι όμως ολοκληρωμένη λύση. Έχει θετικά στοιχεία.


 Η υλοποίηση της συμφωνίας δεν εξαρτάται από την πλευρά μας αλλά από την γειτονική χώρα. Υπάρχουν αρνητικά στοιχεία και προβλήματα που απομακρύνουν την προοπτική βιώσιμης λύσης. 

Θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή η συμφωνία μόνο εάν η αναθεώρηση συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει την προσαρμογή εθνικότητας και γλώσσας στην νέα ονομασία. 

Και μόνο εάν η πρόσκληση ένταξης σταλεί μετά την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει τα Σκόπια. Έχουμε επισημάνει τις επιβλαβείς δεσμεύσεις της κυβέρνησης. 


Με την διγλωσσία και τους τακτικισμούς αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τον διχασμό της κοινωνίας»...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.