Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Τελειωτικό «χαστούκι» στους ιδιοκτήτες ακινήτων με τον ΕΝΦΙΑ: Νέα αύξηση προανήγγειλε ο Τσακαλώτος


Με το θέμα των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, εξαιτίας της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, ξεκίνησε την ομιλία του στην κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι αυξήσεις θα δουν το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων και υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο ποσό σε λαϊκές συνοικίες δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ.
Επίσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να παραδέχθηκε τις επιβαρύνσεις, ωστόσο διευκρίνισε ότι στο 67% θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο ενώ το 18% θα δει μειώσεις.
Αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να ανέφερε ότι προσδοκάται επιμήκυνση δέκα έτη και για αυτόματο μηχανισμό για τα μέτρα ελάφρυνσης.
Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να ανέφερε ότι ο εξωδικαστικός ήταν μεγάλη νίκη διότι κατάφεραν να αυξήσουν το ποσό των οφειλών και να εντάξουν και χρέη του 2017, ενώ πριν ίσχυε μόνο για το 2016.
Αναφερόμενος στη μεταμνημονιακη εποπτεία είπε πως το μοντέλο θα προσαρμοστεί σε αυτά των υπολοίπων χωρών που βγήκαν από μνημόνιο, ενώ στις ερωτήσεις βουλευτών για τις συντάξεις και την υποχρέωση μείωσής τους από το 2019 ο Ευκλείδης Τσακαλωτος είπε πως «δεν είναι της παρούσης» να γίνει τέτοια συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.