Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Απελάθηκε ο Τούρκος πολίτης που είχε συλληφθεί στις Καστανιές


Το μεσημέρι του Σαββάτου παραδόθηκε στις τουρκικές Αρχές στο προξενείο στις Καστανιές και απελάθηκε από τη χώρα, 
ο Τούρκος πολίτης που είχε συλληφθεί από τις ελληνικές Αρχές πριν από τρεις ημέρες καθώς είχε μπει παράνομα στην Ελλάδα, την ώρα που έκανε χωματουργικές εργασίες.


Η απόφαση του δικαστηρίου όριζε την απέλασή του και τηνκαταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1.500 ευρώ.
 Όλες τις διαδικασίες για τις δικαστικές εκκρεμότητες ανέλαβε το τουρκικό προξενείο και πριν από λίγη ώρα κι αφού πρώτα παραιτήθηκε από οποιαδήποτε ένδικη διαδικασίαεφαρμόστηκε η απόφαση της διοικητικής απέλασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί πάνω από 50 δημοσιογράφοι ανέμεναν από την άλλη πλευρά των συνόρων τον Τούρκο πολίτη καθώς η υπόθεση είχε πάρει καις τη γειτονική χώρα μεγάλες διαστάσεις.
Η Ελλάδα,  εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά τη σύλληψη του Τούρκου πολίτη φρόντισε οι διαδικασίες να γίνουν κάτω από απόλυτη νομιμότητα όμως με βασικό χαρακτηριστικό την ταχύτητα, ώστε και ο Τούρκος πολίτης να διωχθεί όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος για την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα, αλλά  και να απελαθεί με γρήγορες διαδικασίες στη γειτονική χώρα.


Και όλα αυτά την ώρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν συμπληρώσει πάνω από δύο μήνες κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς καν να γνωρίζουν ακόμη ποιες ακριβώς θα είναι οι κατηγορίες που θα τους βαρύνουν και ποια η ποινή τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.