Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ποιος είναι ο νεκρός σμηναγός του μοιραίου Mirage 2000

Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος προσέκρουσε στη θάλασσα


Τον θάνατο του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5 ανακοίνωσε και επίσημα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 προσέκρουσε στη θάλασσα. 

Γεννήθηκε το 1984 και ήταν πατέρας και σύζυγος.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,
 «την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου».



Όπως έγινε επίσης γνωστό, «συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Νωρίτερα, με ένα μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε ανακοινώσει τον θάνατο του πιλότου, στέλνοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και σημειώνοντας πως «έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας».

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. 

Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε στο μήνυμά του ο υπουργός Άμυνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.