Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Περί σημαίας...

Έχουμε ακούσει πολλές πατριωτικές παπάτζες σχετικά με τη σημαία, την ιερότητά της, τη δύναμη της εικόνας της και που πρέπει να μπαίνει ή όχι.
Ασφαλώς και δεν υιοθετούμε όλους αυτούς τους γλυκούληδες φρουιζελέδες της αριστερής ανοησίας που λένε ότι η σημαία στα ελληνικά νησιά είναι επικίνδυνη, δημιουργούνται σκηνικά Ιμίων κ.λπ. Οι ίδιοι είναι που συμφωνούσαν με την ιστορική πλέον φράση του Πάγκαλου ότι τη σημαία στα Ίμια την πήρε ο άνεμος. Μαζί με τα παλικάρια που χάθηκαν άδικα εκείνη τη νύχτα.
Αυτό είναι το ένα άκρο το αριστερό. Υπάρχει όμως και το ακροδεξιό, το χρυσαυγίτικο που λέει ότι τα κάνουμε όλα για να αποδείξουμε πόσο πατριώτες είμαστε. Κάνουμε τα πάντα για να δείξουμε τη μαγκιά μας. 
Όλοι αυτοί που πρώτα προσκυνούν τη ναζιστική σημαία και μετά την ελληνική. Και για να ακριβολογούμε οι νεαροί που πήγαν και σήκωσαν σημαίες πρώτα θα έπεφταν στα γόνατα για τη σημαία του Ολυμπιακού και της θύρας 7 και ύστερα θα ασχολούνταν με την Ελλάδα.
Για να μιλήσουμε με καθαρά λόγια. Άλλο να θέλεις να δείξεις ότι ένα έδαφος είναι δικό σου και κανείς δεν το αμφισβητεί, κι άλλο να χαράσσεις την εξωτερική πολιτική της χώρας με το φρέντο στο χέρι.
 Ξύπνησαν τα παλικάρια με τις φανέλες του Ολυμπιακού και σκέφτηκαν: «Δεν πάμε να βάλουμε καμιά σημαιούλα, να το παίξουμε πατριώτες, να βγάλουμε καμιά σέλφι για τα παιδιά μας, να τις ανεβάσουμε στοfacebookκαι να πάρουμε Like;»
Είναι αυτό πατριωτισμός; Όσο πατριώτες είναι όσοι δεν θέλουν τη σημαία σε ένα ελληνικό νησί άλλο τόσο είναι και αυτοί που τη βάζουν για να χρησιμοποιούν τα… σελφοκόνταρα που έχουν ξωμείνει από τις διακοπές στη Μύκονο.
Και πώς μπορεί να συγκριθεί κανείς με τον ήρωα Μπαλταδώρο που κάθε μέρα υπερασπιζόταν τη σημαία; Άλλο η υπεράσπιση της σημαίας κι άλλο να την χρησιμοποιείς για να κάνεις καριέρα στα ψευτοπατριωτικά στέκια.
Κι όπως γράφει κι ένας απόστρατος, η εγκατάλειψη της σημαίας κι όχι η υπεράσπισή της, από οποιονδήποτε είναι ντροπή. Εν πάση περιπτώσει, ασφαλώς δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε πολλούς πολιτικούς για το πώς θα υπερασπιστούν την πατρίδα. 

Άλλο τόσο δεν εμπιστευόμαστε, όμως, και τις παρεούλες ψευτοτσαμπουκάδων που πουλάνε την «αγάπη» τους για την πατρίδα με αντάλλαγμα 1.000 Like στα social media.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.