Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Μια Novartis την ημέρα τον Ιβάν τον κάνει πέρα



Δεν θάβεται ένα σκάνδαλο με την σκανδαλολογία
Ποια εταιρεία έχει το καλύτερο φάρμακο για τον.. αποπροσανατολισμό και την αμνησία; Μα… η Novartis.
Είναι ένα από τα αστεία που λένε όσοι βλέπουν το παιχνίδι που πάει να στήσει για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση. Το έχουνε ξανακάνει, την έχουμε ξαναπατήσει, θα την πατήσουμε και τώρα;
Φάρμακο Novartis λοιπόν δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν (με την έννοια την αρχαία βεβαίως, και γιατί όχι και για την σύγχρονη).
Μοιράζει ο ανεπίσημος εκδότης του ντοκουμέντο, ο γνωστός σε όλους για την… καρτερία του διευθυντή του τίποτε, τα πρωτοσέλιδα και γράφουν οι χαχόλοι του συστήματος. Πληροφορίες ατάκτως ερριμμένες, καμιά ουσιαστική ενοχοποίηση των αντιπάλων, ούτε μια απόδειξη, ένα χειροπιαστό στοιχείο για να πάει κάποιος φυλακή.
Απολύτως τίποτε αλλά επιμένουν διότι ο τυφώνας Ιβάν απειλεί να τους σαρώσει όλους.
Ο Σαββίδης δεν ήταν μόνο του Καμμένου φίλος. Ήταν και του Τσίπρα και μεγάλου μέρους της κυβέρνησης, ασχέτως αν τώρα κάνουν την πάπια κι ότι δεν τον γνωρίζουν.
Μια στιγμή οργής, μια στιγμούλα οπαδικής καφρίλας οδηγεί ακόμη κι έναν επιχειρηματία που μόλις προχθές τσέπωσε 1,6 δις δολάρια από πώληση της βιομηχανίας του, να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο. Και για φανταστείτε. Να έχεις χτίσει μια μίνι αυτοκρατορία, να πέφτει στα πόδια σου ολόκληρη κυβέρνηση, να σε ικετεύουν πολιτικοί για μια σέλφι, κι εσύ να πηγαίνεις χαμένος για μια στιγμή με ένα όπλο στη μέση.
Αλλά και για τους εκβιασμούς και τις απειλές που εκτόξευσε ο Σαββίδης στον πρωθυπουργό και κορυφαία στελέχη που τον άκουγαν σαν γατάκια και δεν έβγαζαν μιλιά. Κανείς δεν διέψευσε τις συναντήσεις και τα μπινελίκια, κανείς δεν έχει το θάρρος να πει την αλήθεια.
Αλλά επειδή η αλήθεια πονάει ρίχνουν το φάρμακο. Μια Novartis την ημέρα τον Ιβάν τον κάνει πέρα. Πέφτει η λάσπη με το μυστρί, πέφτει στον ανεμιστήρα και αμέσως ξεχνιέται το όπλο στη ζώνη, οι ύβρεις, οι απειλές, το διαζύγιο με την κυβέρνηση, η γενικότερη καφρίλα που κυριαρχεί.
Πόσο όμως ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να δέχεται τις δόσεις της φαρμακοβιομηχανίας και να μην ασχολείται με τα πραγματικά σοβαρά;

 Η υπόθεση Σαββίδη σας το είπαμε από την αρχή δεν είναι απλή. Έχει σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις και διαπερνά κάθετα την κυβέρνηση. 
Κι επειδή πιθανότατα πίσω από τη σχέση Ιβάν – Μαξίμου να κρύβονται κι άλλες συναλλαγές, καλό είναι να μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια. Και να «ταπώσουμε» το επικοινωνιακό όργανο του Τσίπρα που παίζει παιχνίδι με τη μοίρα μας και με το μυαλό μας. Δεν θάβεται ένα σκάνδαλο με την σκανδαλολογία.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.