Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Υπόθεση Ελλήνων στρατιωτικών: Κίνδυνος εκβιασμού με... ανταλλαγή κρατουμένων;


Δύο στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων συλλαμβάνονται τη1η  Μαρτίου από τουρκική περίπολο με την κατηγορία ότι μπήκαν στα εδάφη της γειτονικής χώρας.
Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι αλήθεια αλλά εικάζουμε ότι μπορεί και να είναι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, της μορφολογίας του εδάφους. Άλλωστε, τέτοια περιστατικά έχουν γίνει πολλά κατά καιρούς στα σύνορα.
 Και Τούρκοι περνάνε τα ελληνικά σύνορα και Έλληνες τα τουρκικά, είναι τόσο δυσδιάκριτες οι γραμμές που εύκολα μπορείς να μπερδευτείς.
Όλα τα περιστατικά επιλύονται εύκολα, τυπικά και ο κάθε στρατιώτης επιστρέφει στο σπίτι του.
Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Aφού πέρασαν σχεδόν 24 ώρες, την είδηση την μάθαμε και πάλι από τα μέσα ενημέρωσης (όπως και τον εμβολισμό ελληνικού πλοίου από τουρκικό) και όλα παραμένουν στο σκοτάδι. Κανείς δεν απαντά στο κύριο ερώτημα: Γιατί δεν αφέθηκαν ελεύθεροι οι Έλληνες στρατιώτες όπως συμβαίνει συνήθως; 
Γιατί τους έστειλαν στην Ανδριανούπολη και θα δικαστούν, όπως ξεκαθαρίζεται τελικά, για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη όταν όλοι γνωρίζουν ότι αυτά τα περιστατικά επιλύονται στις Καστανιές με τυπικές συνεννοήσεις;
Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι έστησαν ένα ακόμη παιχνίδι και περίμεναν την ευκαιρία. Αν η ευκαιρία δόθηκε με το να μπουν οι Έλληνες κατά λάθος στο τουρκικό έδαφος θα το μάθουμε σύντομα.
Και θα μάθουμε αν απαιτήσουν ανταλλαγή με τους οκτώ Τούρκους που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες. Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε η Ελλάδα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.
Εδώ γεννάται και το μείζον ερώτημα: Είναι σε θέση το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση να επιληφθούν του θέματος χωρίς να υποστούμε καμιά ταπεινωτική ήττα; Μπορεί ο… μπάρμπα Πάνος και ο μπάρμπα Φώτης να μπουν μπροστά και να λύσουν μια κρίση;
Να θυμίσουμε όμως και κάτι που ξεχνάμε και που ποτέ δεν έχει διαψευστεί. Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε πει ότι ο Τσίπρας του υποσχέθηκε την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων. 

Μήπως είναι μια χρυσή ευκαιρία να τηρήσει την υπόσχεσή του με τα ανταλλάγματα που ξέρουμε; Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε καλύτερα να πέσουν στον Έβρο και να πνιγούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.