Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Αν δεν μπορείτε καρντάσια, παραιτηθείτε!!!


Έχουμε Δημοκρατία; Έχουμε. Υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση και εκλεγμένη αντιπολίτευση; Υπάρχει.

Ποιος είναι ο ρόλος του καθενός τον γνωρίζουμε; Εδώ μάλλον έχουμε μεγάλο θέμα.
Η κυβέρνηση στις δημοκρατικές χώρες κυβερνά. Έχει προβλήματα και αναζητά λύσεις, παίρνει αποφάσεις, άλλοτε εύστοχες άλλοτε άστοχες. Αλλά αυτή και μόνο κυβερνά. Δεν συγκυβερνά με την αντιπολίτευση.
Τα υπόλοιπα κόμματα ελέγχουν, ασκούν κριτική, ενίοτε πιέζουν για να πέσει η κυβέρνηση, αλλά πάντα στο πλαίσιο των καθηκόντων που της έχει ανατεθεί. Ο πολίτης ψηφίζει για το ποιος θέλει να είναι στα υπουργικά έδρανα και ποιος από κάτω.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εδώ και τρία χρόνια, όμως, σκόπιμα συγχέει τις διακριτές αυτές αρμοδιότητες, όπως συγχέει και τις εξουσίες γενικότερα.
Στην υπόθεση του Σκοπιανού δε το κάνει με απροκάλυπτο τρόπο. Αφού είναι κυβέρνηση και έχει πλειοψηφία στη Βουλή το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φέρει μια πρόταση.
 Ένα σχέδιο συμφωνίας μέσα στον Φεβρουάριο, όπως είπε και ο Κοτζιάς. Θα το φέρει και θα το ψηφίσουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. 
Αν δεν το ψηφίσουν τότε χάνεται η δεδηλωμένη, η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της και πάμε σε εκλογές.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά και μπορεί να γίνουν απλούστερα αν βρεθούν και κάποιοι εξαγορασμένοι ή μη βουλευτές κι ενισχύσουν την κυβερνητική πλειοψηφία.
 Και ο καθένας θα κριθεί, από το λαό και από την ιστορία.
Είναι. Επομένως ηλίθιο, κουτοπόνηρο και αντιδημοκρατικό να βλέπουμε την κυβέρνηση και ειδικά τους… παπατζήδες να τα βάζουν με τα υπόλοιπα κόμματα. 
Επιτίθενται στον Μητσοτάκη, στον Σαμαρά, τη Φώφη, τον Κουτσούμπα, τον Λεβέντη. Επιτίθενται και τους κουνάνε το δάκτυλο: 
«Εσείς δεν το λύσατε τόσα χρόνια, εσείς ξεπουλήσατε το όνομα, εσείς το ένα και το άλλο».
Μα κύριε Τσίπρα και κύριοι παπαγάλοι της Αριστεράς εσείς κυβερνάτε, βρείτε λύση, αν δεν μπορείτε να πάτε σπίτια σας. Αυτά γίνονται σε μια δημοκρατία.
Επίσης, σε μια δημοκρατία λαμβάνεται υπόψη και η βούληση του ελληνικού λαού. Τι θέλει ο Έλληνας στην πλειοψηφία του; Να μην υπάρχει το όνομα Μακεδονία ούτε στη… σουριναμική γλώσσα.
Τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση; 
Να πάει κόντρα σ’ αυτή τη θέληση της πλειοψηφίας. Μπράβο της, με γειά της με χαρά της για την τόλμη της. Θα πληρώσει σύντομα τα επίχειρα της προδοσίας της.
Όμως, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουν να κυβερνήσουν και να αφήσουν τα ψέματα και τις αθλιότητες τύπου 
«Εγώ είμαι ο Καμμένος και δεν ψηφίζω, εγώ είμαι ο Αλέξης ο αριστερός και ψηφίζω».
Αν δεν μπορείτε καρντάσια να πάρετε μια σωστή απόφαση τότε περάστε την πρώτη του μηνός να πάρετε τη δόση σας. Εδώ δεν είναι μπανανία, όσο κι αν προσπαθείτε να την κάνετε…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.