Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Με τον πατριωτισμό δεν παίζουμε

Ας ρίξουν μια ματιά στη δημοσκόπηση για το Σκοπιανό που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας.

Ας κοιτάξουν τους αριθμούς κι αν δεν τους πιστεύουν ας πάνε στα καφενεία, στους δρόμους να ρωτήσουν την άποψη των πολιτών. Όχι στη Μακεδονία, ας πάνε στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, εκεί που είναι μακριά από τα σύνορα.
Σχεδόν οκτώ στους 10 λένε «όχι» σε συμβιβασμό με το όνομα «Μακεδονία». Μάλιστα, πάνω από 60% πιστεύει ότι πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα αν δεν υπάρξει κάποια συμφωνία.
Κι όπως έχει γράψει το Αntinews, αν πάμε σε δημοψήφισμα τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Ας τολμήσει ο… δημοκράτης Τσίπρας που έλεγε ότι θα κάνει δημοψηφίσματα για ψύλλου πήδημα, να πάει και να ρωτήσει τη γνώμη του κόσμου για το όνομα. Κι αφού το τολμήσει να δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν το ποσοστό του «όχι» στο όνομα «Μακεδονία» είναι πάνω από 80%.
Βεβαίως ο Αλέξης και η παρέα του ξέρουν να μετατρέπουν το «όχι» σε «ναι», οπότε μην απορήσετε για τη στάση τους. Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με εθνικά θέματα κι όχι με μνημόνια. Και με τον πατριωτισμό του Έλληνα δεν παίζει κανείς.
Δυστυχώς, η γνώμη του κοινού δεν μετράει τις περισσότερες φορές και οι πολιτικοί κάνουν ό,τι γουστάρουν. Και δυστυχώς οι αποφάσεις που παίρνει ο λαός προέρχονται και από τις πιέσεις, τα παιχνίδια, τα κόλπα και τα… μπικικίνια που πέφτουν κάθε φορά.
Τις τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια κατασυκοφάντησης των συλλαλητηρίων. Ο ένας τα χαρακτηρίζει πράξεις εθνικισμού, ο άλλος σκοταδισμό της Εκκλησίας, ο τρίτος προσβάλλει ή εκφοβίζει όποιον τολμά να πει πως θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη.
Η αλήθεια είναι ότι η οργάνωση δεν είναι η καλύτερη γιατί κόμματα όπως η ΝΔ δεν ξεκαθάρισαν τη θέση τους ενώ και το… κόμμα της Εκκλησίας μίλησε για ακραίες φωνές και προφανώς δεν θα συμμετάσχει. 
Ακόμη κι αν αποτύχει το συλλαλητήριο, πάντως, αυτό δεν θα σημάνει ότι δίνει ο λαός το ελεύθερο στον Τσίπρα να διαπραγματευτεί το όνομα «Μακεδονία». Μην τολμήσει να παίξει παιχνίδι ανάλογα με το πόσοι θα πάνε στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Αν θέλει να μετρήσει την κοινή γνώμη ας πάει σε δημοψήφισμα, τελεία και παύλα.
Όμως, μην τολμήσουν κάποιοι να ξαναστήσουν σκηνικό… Κύπρου, τότε που το σχέδιο Ανάν έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο, παρ’ ότι ο κυπριακός λαός ξεκάθαρα έλεγε «όχι». 
Πληρωμένοι δημοσιογράφοι, στημένα μέσα ενημέρωσης, «μασάζ» από πολιτικά κόμματα σε Ελλάδα και Κύπρο προκειμένου να γίνει αποδεκτό το απαράδεκτο σχέδιο. Και θυμάστε τους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς ότι η Κύπρος θα απομονωθεί, θα τιμωρηθεί, θα καταρρεύσει αν δεν δεχθεί το σχέδιο Ανάν.
Το ίδιο κόλπο πάνε να κάνουν και τώρα οι αριστεροί της συμφοράς. Γιατί δεν τολμούν να ρωτήσουν ξεκάθαρα τον κόσμο τι θέλει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.