Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Όλα τα βλέμματα στη Βουλή – Ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης

Στη Βουλή στρέφονται όλα τα βλέμματα, καθώς τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών που θα πάρουν τον λόγο.
Οικογενειακά επιδόματα, πλειστηριασμοί και ο απεργιακός νόμος είναι τα θέματα για τα οποία αναμένεται να κορυφωθεί η σύγκρουση.
Το ΚΚΕ αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα της απεργίας και των πλειστηριασμών.
Οι ενστάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επί άρθρων του πολυνομοσχεδίου έχουν ξεπεραστεί και όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και διαφοροποιήσεις από κυβερνητικούς βουλευτές, κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με επίκεντρο το σύνολο των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
Σημειώνεται ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι προϋπόθεση, προκειμένου να κλείσει και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση και να δοθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.