Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Την Ελλάδα τη συμφέρει να έρχεται κάθε εβδομάδα ο Ερντογάν

Προκλητικός ήταν ο Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή, αφού κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δώσει κοινωνικό μέρισμα σε όλους τους μουσουλμάνους, ενώ παράλληλα ζήτησε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για όλα τα μέλη της μειονότητας και την εξαίρεσή τους από τους πλειστηριασμούς.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις προκλήσεις του Ερντογάν, λέγοντας πως οι μουσουλμάνοι ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους -αφού ξεσκίζονταν στα κεμπάπ και στα λαχματζούν με μπόλικο κρεμμύδι-, με αποτέλεσμα να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως δεν είναι δυνατόν να δώσει κοινωνικό μέρισμα, και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς στους μουσουλμάνους, γιατί θα γίνουν μουσουλμάνοι όλοι οι Έλληνες, οπότε δεν θα πληρώνει κανείς και δεν θα εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

Μιλώντας στους πολίτες της μειονότητας, ο Ταγίπ Ερντογάν τους είπε πως θα μπούκαρε στην Θράκη αμέσως αλλά δεν μπορεί να το κάνει τώρα, γιατί η Ελλάδα έχει τεράστιο χρέος και θα πρέπει να το πληρώσει η Τουρκία.

Πάντως, ο Ερντογάν είπε στους πολίτες της μειονότητας να κάνουν υπομονή καμιά πεντακοσαριά χρόνια -μέχρι να ξεπληρώσει η Ελλάδα το χρέος και να βγει από τα Μνημόνια- και τότε θα έρθει αυτός πάνω σε ένα άσπρο άλογο και θα κάνει την Θράκη τουρκική.

Ο Ερντογάν μίλησε και σε μαθητές μεινοτικού σχολείου, οι οποίοι μάλλον θα αγάπησαν ακόμα περισσότερο την Ελλάδα, βλέποντας μπροστά τους έναν ημίτρελο να τους δίνει εντολές για το πώς θα ζήσουν.

Γενικά, η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα πρέπει να έκανε τους πολίτες της μειονότητας να αντιληφθούν πόσο τυχεροί είναι που ζουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία.

Κάποια μέλη της μειονότητας έκαναν καζούρα στον Ερντογάν, αφού κρατούσαν πανό που έγραφε «Ερντογάν, καλώς ήλθες στην Ευρώπη», ενώ κάποιοι του πέταξαν χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ, ως χαρτζιλίκι, για να αγοράσει τίποτα λουκούμια.

Δεν έλειψαν και τα πανό με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», ενώ κάποιοι πολίτες της μειονότητας φωναξαν και το σύνθημα «Καλύτερα Γιουνάν παρά με Ερντογάν».

Αν έρθει μερικές φορές ακόμα ο Ερντογάν στην Θράκη, βλέπω τους πολίτες της μειονότητας να τον υποδέχονται με ελληνικές σημαίες, να τραγουδάνε με λύσσα τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας και να κρατάνε εικόνες της Παναγίας.

Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει να έρθει ξανά ο Ερντογάν στην Θράκη.
Γρήγορα, πριν πέσει.
Τα ψωμιά του δεν είναι πολλά.

(Έχει πλάκα που ο Ερντογάν μιλάει σαν ηγέτης στους πολίτες της μειονότητας, λες κι αυτοί δεν ξέρουν τι συμβαίνει στην Τουρκία και δεν έχουν πάρει είδηση πως οι Τούρκοι διαφεύγουν από την Τουρκία για να σωθούν από τον Ερντογάν.)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.