Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ο… Αϊνστάιν της Αριστεράς


Τουλάχιστον δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες σήμερα, το Έθνος και η Αυγή, έκαναν «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα τους το λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στη Βουλή. Το «κρέμασμα» που του έκανε ο λογογράφος του δηλαδή με το τσιτάτο του Αϊνστάιν που δεν ήταν τελικά του Αϊνστάιν.

Άλλωστε, μέχρι και ο Τσίπρας το «τσίμπησε» (κάποιος του το σφύριξε γιατί αυτός δεν ξέρει ούτε ποιος είναι και τι έκανε ο Αϊνστάιν) και του το χτύπησε από το βήμα θέλοντας να προσβάλει τους… άριστους.
Κατ’ αρχάς ας πρόσεχε ο κ. Μητσοτάκης, ας πρόσεχαν κι αυτοί που τον συμβουλεύουν και τους γράφουν τους λόγους. Όταν δεν ξέρεις κάτι απλά μην το λες είναι πολύ απλό. Ή όπως λένε και στη δημοσιογραφία «μην αφήνεις ποτέ τους πολιτικούς να γράφουν, είναι σίγουρο ότι θα τα κάνουν μαντάρα».
Αλλά πέρα από το λάθος του Κυριάκου το ερώτημα είναι ένα: Κοίτα ποιος μιλάει. Ο Τσίπρας να κάνει υποδείξεις για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας ή για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις;
Μα είναι δυνατόν; Ο Τσίπρας να χτυπάει τον Μητσοτάκη ή τον κάθε άλλο Έλληνα πολίτη που έχει μια στοιχειώδη μόρφωση; Μα καλά αυτός δεν είναι που έχει κακοποιήσει την ελληνική και την αγγλική; Αυτός δεν είναι που έχει πει απίστευτα μαργαριτάρια και γελάει μαζί του το διαδίκτυο; Να θυμίσουμε μερικά για τον… άριστο της Αριστεράς;
Τον Ιούλιο δεν μιλούσε στην Κοζάνη και είπε ότι θα παραχωρήσει 400 χιλιάδες στρέμματα γης ενώ ήταν 400;
Ο πρωθυπουργός μας πρόσφατα δεν είχε μιλήσει και είχε πει:«Θα καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγέα»;
Αυτός δεν ήθελε, τρομάρα του, να επικαλεστεί την ελληνική μυθολογία και είχε πει:
 «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες...
Δεν είχε πει επίσης: «Η διαδικασία τελειώνει και ο ελληνικός λαός θα θρέψει τους καρπούς», αντί βεβαίως για «δρέψει»;
Ο μηχανικός, σπουδαγμένος στο Πολυτεχνείο πρωθυπουργός μας δεν είπε: «Κάναμε στροφή 360 μοιρών»;
Αυτός δεν έχει πει για τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη, νομίζοντας ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά νησιά;
Αν θυμόμαστε δεν είχε συμπεριλάβει το Ιράν στις αραβικές χώρες; Δεν είχε μπερδέψει τη συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με την Ναόμι Κάμπελ;
Για να μη μιλήσουμε για τα κουτσοαγγλικά του με τα οποία οι ξένοι κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια.
Αλλά υπάρχει και το χειρότερο, πέραν της αμάθειας ή μάλλον της ημιμάθειας του κ. Τσίπρα; Είναι ο πρωθυπουργός των ψεμάτων, ο άνθρωπος που έχει κάνει την απάτη επάγγελμα. Αυτός που έχει εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές τόσες πολλές φορές που πλέον του έχει γίνει συνήθεια.
Ο… Αϊνστάιν της Αριστεράς, λοιπόν, δεν έχει δικαίωμα να μιλά, δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασκεί κριτική σε κανέναν. 
Κι αν η ημιμάθειά του φαντάζει στο αριστερό, ψεκασμένο κοινό σαν κάτι πολύ φυσικό, σαν τον νεαρό της διπλανής πόρτας η αλήθεια είναι άλλη.

 Κανείς δε θέλει έναν άσχετο, κανείς δεν θέλει έναν ψεύτη, κανείς δεν επιθυμεί έναν πολιτικό απατεώνα. Κι αν διασώζεται μια φορά, δύο φορές, τρεις φορές, την τέταρτη τον παίρνουν χαμπάρι και τον στέλνουν να διοικήσει περίπτερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.