Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Τελευταία πράξη...



Παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι ίματζ μέικερς του Τσίπρα και της παρέας του να δείξουν ότι η κυβέρνηση πάει καλά, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι σε πλήρη αποδρομή, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, όχι με την έννοια ότι αύριο θα ξυπνήσουμε και κάποιος θα καταψηφίσει και θα πέσουν.
Αλλά με την έννοια ότι η ζημιά που καταγράφεται στη χώρα κάθε μέρα, τους τρομάζει τόσο πολύ που φοβούνται ότι θα έχουν πολύ κακό τέλος. Τα προβλήματα μοιάζουν με ποτάμι που δεν αφήνει τίποτε πίσω του. Ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τα πληρωμένα πιστόλια της δημοσιογραφίας, ούτε τους παπαγάλους των εφημερίδων, αλλά ούτε και τα trolls του διαδικτύου.
Από τη μια τα απόνερα του Ερντογάν έχουν μετατραπεί σε τσουνάμι. Η υπόθεση με την αλλαγή εκλογής μουφτή κατ’ απαίτηση του Σουλτάνου είναι μείζον ζήτημα που χτυπά στην καρδιά του Μαξίμου.
Από την άλλη, η παρέμβαση Ντράγκιτους τσάκισε και το οικονομικό success story που είχαν χτίσει. Οι παπάτζες για «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, προσκρούουν στην ωμή πραγματικότητα που εδώ στην Ελλάδα δεν τολμούν να πουν, αλλά στο εξωτερικό τη λένε ξεκάθαρα. 
Ότι δηλαδή η χώρα δεν είναι σε θέση να σταθεί μόνη της, χωρίς νέο πρόγραμμα, χωρίς νέο μνημόνιο.
Μια χώρα που δεν παράγει αλλά και που διώχνει και τις ελάχιστες ξένες επενδύσεις πώς να έχει ισχυρή οικονομία δίχως εξαρτήσεις από δάνεια;
Το τρίτο και σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα είναι οι πλειστηριασμοί. Η κυβέρνηση υποτίμησε το μέγεθος της ζημιάς που θα τους έκανε και τώρα δεν μπορεί να το «μαζέψει».
 Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ξεκινούν άμεσα θα παρασύρουν και «λαϊκά» σπίτια, όπως αρέσκεται να λέει η αριστερή απάτη. Και τότε θα χαθεί και το τελευταίο οχυρό τους στην κοινωνία.
Τέλος, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εμμονή του Τσίπρα να χτυπά τα μέσα ενημέρωσης που δεν είναι φιλικά προς αυτόν, να στοχοποιεί εχθρούς, να επιτίθεται στη Δικαιοσύνη, να καταρρακώνει κάθε θεσμό που δεν έχει διαλύσει, δείχνει αν μη τι άλλο άγχος για την επόμενη ημέρα. Θέλει να ελέγξει τώρα το «μαγαζί» προτού να είναι αργά.
Δεν ξέρουμε αν το καταφέρνει, αλλά κάνει σίγουρα φιλότιμες προσπάθειες. Άλλωστε μην ξεχνάμε, έχει στα χέρια του καυτούς φακέλους που τους κραδαίνει και απειλεί τους εχθρούς του. Για σκεφτείτε λίγο περισσότερο γιατί απολύθηκε ο διευθυντής της μοναδικής εφημερίδας που «ξέσκιζε» καθημερινά τον Τσίπρα και την παρέα του. 
Για σκεφτείτε πιο βαθιά τι μπορεί να σημαίνει η αποπομπή του επικεφαλής των «Νέων», της μοναδικής εφημερίδας που είχε ανοικτό πόλεμο με το Μαξίμου.
Μήπως πρόκειται για κάποιο deal και στο τέλος θα δούμε στροφή της εφημερίδας προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Και τι άλλο μένει τότε; Ο Σκάι του Αλαφούζου. Και ο νοών νοείτω…
Μπήκαμε σε φάση πυρηνικού πολέμου. Βρόμικα χτυπήματα κάτω από τη μέση, κρυφές συμφωνίες, δημοσιεύματα που θα βγουν το επόμενο διάστημα και θα ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, επιθέσεις κατά πάντων. 
Ο Τσίπρας και το παρεάκι του Μαξίμου τα παίζουν όλα για όλα και θα χρησιμοποιήσουνε με αδίστακτο τρόπο τα μέσα που διαθέτουν.
Θα τα καταφέρουν; Θα αλλάξουν το ρεύμα που είναι εναντίον τους; Εδώ έρχεται η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας. Αν γίνει πιο σκληρή, πιο ισχυρή, πιο ουσιαστική και πιο ξεκάθαρη τότε μπορεί να αντιμετωπίσει τον πόλεμο.
 Αλλιώς, θα χαθεί με τα πρώτα λιανοτούφεκα.
Έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.