Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Δρυος πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται...



Του Γρηγόρη Νικολάου*

Η αντίδραση στις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του σουλτάνου από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ήταν άμεση και ξεκάθαρη: 
Μην τολμήσεις Ερντογάν να βάλεις χέρι στην Ελλάδα!

1. Λέτε να μας αγάπησαν έτσι ξαφνικά;
2. Λέτε να λειτούργησε αίφνης το δόγμα της αλληλεγγύης;
3. Μήπως όλοι εμείς που στεκόμαστε κριτικά απέναντί τους σφάλουμε;
4. Μήπως κάνουμε λάθος για τις "περήφανες" απατήσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα;

ΟΧΙ. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ!

1. ΟΧΙ, δεν μας αγάπησαν, απλά δεν ανέχονται οι "σύμμαχοί" μας καμία διεκδίκηση από κανέναν σε μια χώρα που τους ανήκει, σε μια χώρα που την αγόρασαν. Οι σκλάβοι Έλληνες τους ανήκουν και κανείς Τούρκος η άλλος επίδοξος δεν μπορεί να διεκδικεί την "ιδιοκτησία" τους.

2. ΟΧΙ, κανένας κατακτητής δεν δείχνει αλληλεγγύη στον λαό που έχει σκλαβώσει. Ο σκλάβος πρέπει να υπακούει στις εντολές τους που στέλνονται μέσω του υποταγμένου σ’ αυτούς πολιτικού συστήματος. 

Εάν ήταν δήλωση αλληλεγγύης, τότε θα σήμαινε αυτόματα αμφισβήτηση της επικυριαρχίας τους στη Ελλάδα. Πως μπορείς να είσαι αλληλέγγυος σε θέματα διεκδικήσεων τρίτου σε μια χώρα και την ίδια στιγμή να επιβάλλεις φτώχεια, δυστυχία και τυραννία; Απλά προστατεύουν την κατακτημένη "περιουσία" τους από άλλους επίδοξους.

3. ΟΧΙ, δεν κάνουμε λάθος που αντιστεκόμαστε σ’ όλους αυτούς. Εάν πράγματι ήθελαν το καλό της πατρίδας μας, παράλληλα με τις δηλώσεις τους για τον σουλτάνο, θα προχωρούσαν στην οικονομική απελευθέρωση της χώρας μας με την απόσυρση των οικονομικών "στρατευμάτων κατοχής" (μνημόνια, παράνομο χρέος, κατοχικά δάνεια, αποζημιώσεις κατοχικές, τρόικα και ντόπιους επιτηρητές)…

4. ΟΧΙ, Παυλόπουλος και Τσίπρας με τις θολές τους -κατ’ άλλους "περήφανες"- απαντήσεις τους, δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να ξεκαθαρίσουν στον Τούρκο ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται και δεν δέχεται καμία αμφισβήτηση στο ότι η χώρα ανήκει στους αγοραστές της, και "de facto" (κατα την πραξη) και "de jure" (κατά τον νόμο) όπως λέμε στη διπλωματική γλώσσα. 

ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ "DE FACTOKAI "DEJURE" ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΙΣΧΥ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ (κανόνας στη διπλωματία).

 Η ενορχηστρωμένη υποστήριξη του προέδρου και του πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας θεωρώ ότι είναι μια θέση μειοδοσίας! 

Με δεδομένο το ότι η χώρα είναι υπό κατοχή από "συμμάχους", είναι προδοσία να καλείς στη "συμμαχία" αυτή τον μεγαλύτερο εχθρό της πατρίδας. Είναι εθνικό έγκλημα να υποστηρίζεις την διεύρυνση των κατοχικών δυνάμεων με τη συμμετοχή του μεγάλου σου εχθρού! 

Εν κατακλείδι, Παυλόπουλος και Τσίπρας σωστά απάντησαν και "περήφανα" αντέδρασαν στις δηλώσεις Ερντογάν, όχι όμως για λογαριασμό του άμοιρου Ελληνικού Λαού, αλλά για λογαριασμό των Ευρωαδηφάγων Εντολέων τους.

Κι εμείς; Ο ελληνικός λαός; Χαιρόμαστε και είμαστε υπερήφανοι που οι Τσίπρας, Παυλόπουλος επέλεξαν καταχτητή; Δηλαδή έχει σημασία για την πατρίδα ποιος θα είναι ο κατακτητής της;

ΟΧΙ..... ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΟΣ!

Καλημέρα Αλέξη, Καλημέρα Προκόπη,!!!

*Ο Γρηγόρης Νικολάου είναι πρ. στέλεχος του Υπ. Οικονομικών








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.