Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Σκεφτείτε να είχαμε πνιγεί... επί δεξιάς



Σκεφτείτε να ήταν πρωθυπουργός ή περιφερειάρχης κανένας δεξιός. Σκεφτείτε να είχε πνιγεί η Αθήνα και να έκαναν συσκέψεις στο Μαξίμου, να έβγαζε ο πρωθυπουργός διάγγελμα για το πόσο λυπάται, για το εθνικό πένθος, για τα λεφτά που θα βρει για να αποζημιώσει τους πληγέντες.

Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει κι αν στο Πολυτεχνείο με κυβέρνηση ΝΔ και τους αναρχικούς να κάνουν κατάληψη διαλύοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις. Σκεφτείτε τα όλα αυτά και δείτε τι θα είχε συμβεί στη χώρα.
Κατ’ αρχάς αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση, να πάει στα τσακίδια ο πρωθυπουργός. Η Αριστερά στα κάγκελα, διαδηλώσεις παντού, οργισμένοι πληγέντες να αγκαλιάζονται από τον Τσίπρα και τη Ρένα Δούρου, καταγγελίες για ανεπάρκεια και ούτω κάθε εξής.
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ψεκασμένους όλα καλά. Τίποτε δεν γίνεται, η περιφρόνηση στο απόγειο, η υποκρισία στο ζενίθ και μια κατάσταση όπου ο Τσίπρας και η παρέα του εμφανίζονται κι από πάνω πριν καλά - καλά κρυώσουν οι σοροί των νεκρών. Και πολλές υποσχέσεις για λεφτά που θα δοθούν τώρα μιας και η προεκλογική περίοδος είναι κοντά.
Ντροπή δεν έχουν, ούτε ο Τσίπρας ούτε η Μα…Δούρου ούτε κανένας ανευθυνοϋπεύθυνος που νομίζει ότι με ψευτιές θα κερδίσει ξανά τον κόσμο; Τώρα βρήκαν τα λεφτά, τρία χρόνια που ήταν; Τι έκανε η περιφερειάρχης τόσο καιρό; Τι έκανε η κυβέρνηση που μοιράζει πλεονάσματα λες και είναι ασπιρίνες όταν αφήνει τους ανθρώπους να πνίγονται;
Κάποιος δεν θα έπρεπε να πει στον πρωθυπουργό και στην Δούρου ότι κυβερνούν καιρό τώρα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες; Κάποιος δεν θα έπρεπε να τους θυμίσει ότι υπάρχει και η πρόληψη κι όχι η αποκατάσταση κατόπιν εορτής; 
Τι έκαναν ενώ ήξεραν ότι το καλοκαίρι κάηκαν τα Δερβενοχώρια και όλα τα φέροντα υλικά θα πήγαιναν στην Μάντρα με μια βροχή; Τι έκαναν για τα μπαζωμένα ρέματα, τι ενέργειες έχουν κάνει για να απορροφήσουν σχετικά κονδύλια;
Αντιθέτως, τσάκισαν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν γίνεται κανένα έργο στην Ελλάδα. Γιατί; Για να παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 5 δις και να μοιράζουν φιλοδωρήματα. Αυτή είναι η τακτική τους. Αυτό είναι το ήθος τους κι έχουν και τα μούτρα να κλαίνε πάνω από τα πτώματα.
Και στο κάτω - κάτω σε μια τέτοια καταστροφή, πρέπει να υπάρχει κάποιος υπαίτιος. Κάποιος που να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Όχι για την πρωτοφανή βροχή που χτύπησε τη Δυτική Αττική. Αλλά για την ολιγωρία, την διαχειριστική ανεπάρκεια, την έλλειψη σεβασμού στους πολίτες οι οποίοι θέλουν ένα αποκούμπι στις δύσκολες στιγμές και δεν βρίσκουν.
Εντάξει, το ελληνικό κράτος είναι χειρότερο από… οίκος ανοχής επειδή εκεί υπάρχουν και κανόνες, υπάρχει τάξη. Το ξέραμε αυτό αλλά μια κυβέρνηση, ειδικά αυτή που ευαγγελίζεται αριστερή παπατζολογία, ήθος και προστασία του πολίτη θα έπρεπε να έχει μια σχετική ευθιξία. 

Κι άλλες κυβερνήσεις έκαναν λάθη, τα αναγνώρισαν, πιθανότατα πλήρωσαν πολιτικά. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα θα πληρώσει; Θα λογοδοτήσει; Θα βγει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό να ζητήσει συγγνώμη; 
Πολύ αμφιβάλλουμε. Ο παχυδερμισμός είναι ίδιον την  <αριστεράς.>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.