Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ας είναι οι νεκροί το τελευταίο καμπανάκι









Έχουμε 15 νεκρούς και πιθανότατα και περισσότερους σε μια πρωτοφανή θεομηνία. Έχουμε αγνοούμενους, τραυματίες, απίστευτες καταστροφές. Ναι, ήταν μια μεγάλη καταιγίδα που βρήκε τους πολίτες της Δυτικής Αττικής απροετοίμαστους. Και τι λέει η κυβέρνηση;


 Ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση, ότι θα αποζημιωθούν οι πληγέντες, ότι θα είναι σε επιφυλακή και πράσινα άλογα. Ενώ ο Μπαλαούρας και κάποια βουλευτής Καφαντάρη διαπίστωσε ότι  αλλαγής.
Που είναι ο Τσίπρας; Κάνει συσκέψεις στο Μαξίμου με τη Δούρου. Και πότε θα πάει στον τόπο της τραγωδίας; Σε δύο μέρες όταν θα έχουν θάψει τους νεκρούς τους και θα γλείφουν τις πληγές τους; Όπως έκανε και με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι;
Δεν είναι η ώρα για γκρίνιες, όμως, η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής σε βασικά προβλήματα της καθημερινότητας. Και μαζί της και η περιφέρεια της κ. Δούρου η οποία μόνο για δημόσιες σχέσεις είναι. 
Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του αποδεικνύονται λίγοι μπροστά σε προβλήματα που βεβαίως δεν μπορείς να προβλέψεις αλλά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.
Το ίδιο έγινε με τις φωτιές, το ίδιο έγινε με τη ρύπανση στον Σαρωνικό. Όμως, ας είναι καλά το πλεόνασμα και η ψεύτικη έξοδος στις αγορές. 
Όταν η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά έρχεται η τιμωρία της. Δυστυχώς με θύματα, δυστυχώς με νεκρούς συνανθρώπους μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν το ελληνικό κράτος δεν είχε αυτές τις μόνιμες ανεπάρκειες που έχει.
 Πολεοδομικά προβλήματα, μπαζωμένα ρέματα, βουλωμένα φρεάτια, ανεπαρκείς δήμαρχοι, περιφερειάρχες, υπουργοί και πρωθυπουργοί. Ανευθυνοϋπεύθυνοι που προκαλούν με τις δηλώσεις κατόπιν εορτής.
Ανεξάρτητα από τον Τσίπρα και το πόσο ανίκανος είναι να διαχειριστεί τα προβλήματα, πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουμε ένα διαλυμένο κράτος για το οποίο μόνο ντροπή θα πρέπει να αισθανόμαστε. 
Ένα μάτσο χάλια είμαστε και δεν φταίει γι’ αυτό η κακοκαιρία ούτε η κλιματική αλλαγή, ούτε βεβαίως η οικονομική κρίση. Αυτό που φταίει είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει να στήσουμε ένα κράτος σοβαρό που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. 
Μπορεί να υπάρξουν και θύματα, μπορεί να υπάρξουν και φυσικές καταστροφές, αλλά μπορεί να υπάρχει κι ένας μηχανισμός που θα βρίσκει λύσεις και θα μπορεί να γλιτώσει η χώρα νεκρούς και ζημιές. 
Αντί λοιπόν να μιλάμε για φιλοδωρήματα και να κάνει ο Τσίπρας διαγγέλματα, ας δώσουμε το πλεόνασμα στο να φτιάξουμε το κράτος. 
Ας πάμε να απορροφήσουμε κονδύλια που μένουν στα ευρωπαϊκά ταμεία γιατί δεν έχουμε τους μηχανισμούς να τα πάρουμε.
Ας είναι οι νεκροί το τελευταίο καμπανάκι πριν να διαλυθεί εντελώς το κράτος και να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.