Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Είναι η λαγνεία για εξουσία...




Καλώς ή κακώς τη βασική ευθύνη για τα μνημόνια φέρουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η κακή διαχείριση, τα δανεικά κι αγύριστα, τα σκάνδαλα, η ρεμούλα, η διαπλοκή, συνέβαλαν στο να γίνει η χώρα αποικία των δανειστών. Όχι ότι δεν ήμασταν από πριν, απλώς τώρα βάλαμε και την υπογραφή μας.

Είναι κομματάκι δύσκολο να πείσεις τον Έλληνα ψηφοφόρο ότι για τα σημερινά δεινά ευθύνεται μόνο ο Τσίπρας. 
Εννοείται ότι λόγω της ανικανότητας και των εμμονών του έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία και αναγκάστηκε να υπογράψει χειρότερα μνημόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις φορτώνοντας στις πλάτες του λαού άλλα 100 δισ. Όπως εννοείται ότι εάν δεν είχαν ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση.
Αυτά πλέον είναι καταγεγραμμένα και ουδείς μπορεί να τα αμφισβητήσει. Η ουσία όμως είναι τι κάνουν τα λεγόμενα αστικά κόμματα για να διώξουν την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, όπως λένε. 
Τι κάνουν για να πείσουν τον κόσμο ότι αξίζει να ξαναδώσει την ψήφο του σε αυτούς που ευθύνονται πραγματικά για το σημερινό του τέλμα. Τίποτα!
Αυτή είναι δυστυχώς η απάντηση αγαπητοί αναγνώστες. Προσπαθούν να φορτώσουν όλη τη σήψη της μεταπολίτευσης στον Τσίπρα, με αποτέλεσμα να εξοργίζουν τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους.
 Κατηγορούν τον Τσίπρα για τα πάντα λες κι αυτοί δεν έκαναν τα ίδια. Φυσικά και είναι διεφθαρμένος μέχρι το κόκαλο, όμως αυτοί πως γεννήθηκαν, με παρθενογένεση; 
Δεν έκλεψαν, δεν έφαγαν, δεν διέφθειραν συνειδήσεις; Μόνο ο Αλέξης έκανε ντιλ με τη διαπλοκή, διόρισε ημετέρους και κατασπατάλησε δημόσιο χρήμα; Από εσάς τα έμαθε κύριοι της αντιπολίτευσης τα κόλπα κι έρχεστε τώρα να κατηγορείτε αυτά που κάνατε.
Οι πολίτες, όμως, όσο κι αν τους περνάτε για κουτούς και δεδομένους, σας βλέπουν και γελάνε. Δεν καταλάβατε ότι τον Τσίπρα τον ψήφισαν επειδή σιχάθηκαν εσάς, όχι γιατί τους γοήτευσε. 
Και τώρα προσπαθείτε να τους πείστε ότι η διαφθορά και η διαπλοκή ανακαλύφθηκε επί Τσίπρα και ότι εσείς είστε άμωμες παρθένες. Εάν δεν αντιληφθείτε σύντομα το λάθος σας αλλάζοντας τακτική, θα το εμπεδώσετε σίγουρα στις κάλπες όπου θα... μαυριστείτε αμφότεροι.
Είναι η λαγνεία για εξουσία ανόητοι (με την καλή έννοια βέβαια!) στην οποία έχετε εγκλωβιστεί και δύσκολα θα απεγκλωβιστείτε.
Είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, ότι στις ερχόμενες εκλογές οι πολίτες ενδέχεται να ψηφίσουν συγκριτικά. Δηλαδή πως ήταν το 2014 και πως είναι τώρα. Έτσι θα μπορούσε να κατακτηθεί η πολυπόθητη αυτοδυναμία μπας και γλιτώσουμε από τους ολετήρες.
Ωστόσο, με τις επιλογές της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα τις τελευταίες, οι ελπίδες μας έχουν αρχίσει και εξανεμίζονται.
Δεν αναφερόμαστε στον εξευτελισμό της φυλομετάβασης, ούτε ότι προσκύνησαν τα Μεμέτια. Έχουμε πει ήδη πολλά και είναι δεδομένο ότι θα πληρώσουν για τις επιλογές τους.
Αναφερόμαστε στην «επικοινωνιακή ανανέωση» που έκαναν για να αναχαιτίσουν την λαίλαπα του Τσίπρα. Ανανέωση με τα φθαρμένα υλικά που μας οδήγησαν στον Τσίπρα. 
Και την ίδια στιγμή προσπαθούν μαζί με τα υπόλοιπα φθαρμένα υλικά των ΜΜΕ που τους στηρίζουν, να διώξουν τον ολετήρα. Και από κάτω ο λαός φωνάζει ότι τους έχει πάρει χαμπάρι, αλλά αυτοί τίποτα, συνεχίζουν απτόητοι. Η λαγνεία για εξουσία που λέγαμε...
Αν νομίζουν ότι μόνο με υποσχέσεις για μείωση φόρων και εισφορών θα... επαναπατρίσουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Αν νομίζουν ότι βρίζοντας παρέα με το σάπιο επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό σύστημα τον Τσίπρα θα τους ξαναψηφίσουν, μάλλον... επικοινωνούν με εξωγήινους.
Αυτή η τακτική έπιασε με τον Τσίπρα. Και έπιασε διότι φαινόταν αγνός. Πως είναι δυνατόν να αυταπατάστε για την... αθωότητα σας; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι πλέον βράζετε στο ίδιο καζάνι με τον Αλέξη;
Προφανώς και το αντιλαμβάνεστε, αλλά όπως επισημάναμε σε άλλο κομμάτι, η γυάλα της εξουσίας και τους συστήματος σας έχει τυφλώσει. Βλέπετε ότι προηγείστε στις δημοσκοπήσεις και ενωθήκατε πάλι όλοι μαζί προς... παλινόρθωση των καρεκλών που χάσατε.
Τα ποσοστά όμως έχουν κολλήσει. Είναι τα ίδια με του Σαμαρά και του Μεϊμαράκη. Και αντί να σας απασχολεί ότι δεν εισπράττεται τίποτα από την φθορά του Τσίπρα, ανταλλάσσετε μεταξύ σας οφίτσια.
Το Antinews είχε προειδοποιήσει τον Σαμαρά και το 12’, αλλά και το 14’ να μην αφήσει ατιμώρητο το μεταπολιτευτικό συνονθύλευμα που μας οδήγησε στην κρίση.
 Ναι μεν τους έκοψε τα πάρτι, αλλά δεν τους τσάκισε. Θεωρούσε ότι με την τακτική του τους ήλεγχε, νομίζοντας ότι στις κάλπες ο λαός θα αναγνωρίσει την οικονομική διαχείριση της κυβέρνησής του. Τα αποτελέσματα γνωστά...
Ο Τσίπρας ναι μεν τους τσάκισε, άλλα το διαπλεκόμενο σύστημα που έστησε είναι χειρότερο από το προηγούμενο. 
Είναι θέμα χρόνου να το πληρώσει στις κάλπες.
Φανταστείτε τι έχετε να πάθετε εσείς που προσπαθείτε να πείσετε τον λαό ότι θα τον σώσετε με τους νταβατζήδες της διαπλοκής και τους κολαούζους που έχει ήδη καταδικάσει.
Από τη μεριά μας έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Τα είπαμε, τα λέμε και θα τα ξαναπούμε. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε για τη σωτηρία αυτού του τόπου. Εσείς ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.