Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Εξαγωγή υπερηφάνειας α λα ελληνικά

ΘΑλέξης και Τραμπ στο μονοπάτι που οδηγεί στον Λευκό Οίκο 




Μακάρι να μη μας βρει κι αυτό το κακό, είχε ευχηθεί ο θεϊκός ΘΑλέξης, όταν ο Τραμπ τραμπαλιζόταν στο μονοπάτι που οδηγεί στον Λευκό Οίκο. Και εγένετο, δυστυχώς, το ακριβώς αντίθετο, όπως άλλωστε συμβαίνει με ό,τι σπεύδει να προεξοφλήσει.

 Δεν πολυχωνεύει τους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών γενικώς, αφότου φιλοδωρήθηκε με άφθονες κλομπιές συμμετέχοντας πιτσιρικάς στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ψωροκώσταινα. Στοιχημάτισε μες στην τσατίλα του με τον εαυτό του να γίνει κάποτε σπουδαίος και τρανός μόνο και μόνο για να βάλει φρένο στην ασυδοσία της αστυνομίας.
Υψηλού εισοδηματικού στάτους και φημισμένος καλοφαγάς ο μετέπειτα πρόεδρος του ΣΥΝ δεν είχε αξιωθεί να γευτεί βατραχοπόδαρα, παρότι σύντροφοι από την ΚΟΒΑ Ιωαννίνων του ΚΚΕ επαινούσαν παλαιόθεν τη νοστιμιά τους. 
Τυφλωμένος από τη στέρηση ο Αλέκος Αλαβάνος νόμισε κάποτε πως ανακάλυψε αστραφτερό βαθρακό στα λιμνάζοντα ύδατα της Νεολαίας του κόμματος. 
Ησπάσθη τρις στον αχίλλειο τένοντα τον κατάπληκτο Τσίπρα, μετατρέποντάς τον σε πριγκιπόπουλο του παραμυθιού. Ο πονηρός Ηπειρώτης, που εν μιά νυκτί αποκοιμήθηκε όπως πάντα στον βούρκο και ξύπνησε στον θρόνο της Κουμουνδούρου, δεν ήταν κορόιδο να ξαναγυρίσει στις καλαμιές.
Θυμήθηκε ότι άπαντες οι μεγάλοι, από τον Θησέα ώς τον Ανδρέα Παπανδρέου, προκειμένου να παραμείνουν στους θώκους προβαίνουν στο επαίσχυντο, πλην αναγκαίο εγχείρημα της πατροκτονίας.
 Καρατόμησε, λοιπόν, τον μέντορα και ευεργέτη του δίχως δισταγμό. Κι επειδή η πολυκατοικία του ΣΥΡΙΖΑ τού φαινόταν στενόχωρη και σκοτεινή, με βρομύλους επήλυδες στους χαμηλούς ορόφους –άσε που ανάδινε την αποφορά του εγκλήματος–, έβαλε πλώρη για τα ευάερα και ευήλια μέγαρα κατά Μαξίμου μεριά. 
Εκμεταλλεύτηκε το ογκώδες κενό εξουσίας που δημιούργησαν οι υποτελείς στους αλλόφυλους δυνάστες προτάτοχοί του, τάζοντας στους πάντες πετραχηλάτους λαγούς. 
Το αφελές πόπολο κατάπιε αμάσητη τη φόλα στιφάδο, προσφέροντάς του τα χειμερινά ανάκτορα στο άπλυτο πιάτο. Το μεταλλαγμένο βατράχι αισθάνθηκε αίφνης αναντάν μπαμπαντάν γαλαζοαίματο.
Οπως γίνεται συνήθως στους μύθους, κυβέρνησε ως απόλυτος αυθέντης και δεσπότης, επιφέροντας χειρότερα δεινά στους εξαπατημένους ψηφοφόρους. 
Τους έδεσε ακόμα πιο σφιχτά στον ξένο ζυγό, φορτώνοντάς τους δυσβάσταχτα μνημόνια και επαχθή μέτρα. Ακρα του τάφου σιωπή επικρατούσε στο βασίλειο.
 Ορισμένοι ταλαίπωροι συνταξιούχοι που τόλμησαν να αντιδράσουν ξυλοκοπήθηκαν αγρίως από τα άλλοτε μισητά ΜΑΤ. Είχαν μεταβληθεί τώρα από όργανα στυγερής καταστολής σε στυλοβάτη της δημοκρατίας και έμβλημα της δύναμης του ηγέτη.
Συνειδητοποιώντας ο (σ)ερίφης ότι πλησιάζει η ετυμηγορία της κάλπης, άρχισε να πιπιλίζει τη μισογλειμμένη καραμέλα του Αντωνάκη περί success story και τα συναφή. 
Πάνω στην ώρα κανονίστηκε ραντεβού με τον Τραμπ στο Αμέρικα. Ανακάλεσε τότε στη μνήμη τη λησμονημένη αριστερή του καταγωγή και ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση για τα ασφυξιογόνα που εισέπνευσε εξαιτίας του Κλίντον.
 Στάθηκε απέναντι στον πλανητάρχη με τη δουλοπρέπεια των γραικύλων. 
Τάχα μου. Στην πραγματικότητα εξευτέλισε τον υπερόπτη Αμερικανό, ακούγοντάς τον να παραδέχεται δημοσίως ότι η Ψωραλέξαινα «συγκαταλέγεται στις ελάχιστες χώρες του ΝΑΤΟ που δαπανούν το 2% του ΑΕΠ για την άμυνά τους και υπογράφει εξοπλιστικές συμβάσεις ύψους 2,4 δισ. δολαρίων που θα τροφοδοτήσουν με νέες θέσεις εργασίας τις ΗΠΑ».
 Στον τόπο του η ανεργία καλπάζει, ο λαός του δεν διαθέτει χαρτομάντιλο να κλάψει, αλλά επ’ ουδενί θα άφηνε έναν Ντόναλντ της οικογενείας Ντακ να του κουνηθεί. 
Μακάρι να μη μας είχε συμβεί αυτό το κακό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.