Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Συμβόλαιο θανάτου βλέπουν οι αρχές πίσω από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια



Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε άγρια στο γραφείο του απόγευμα της Πέμπτης, ήταν γνωστός δικηγόρος με παρουσία σε σημαντικές έως πολύκροτες δίκες.

Είχε μακρά συνδικαλιστική δράση και το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ είχε εκλεγεί το 1996 και το 2005 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.  
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 05 Οκτωβρίου του 1965 και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.
Είναι ένα από τα πέντε παιδιά του τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και της συζύγου του, Ίριδας Ζαφειροπούλου-Σπινθουράκη.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991. Ηταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού εργαζόταν και ο γιος του, Επαμεινώνδας. 
Ο αδελφός του, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, είναι πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου.
Οι υποθέσεις στις οποίες συμμετείχε
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ. 

Συμβόλαιο θανάτου βλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές πίσω από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ασκληπιού.
Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.
Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής που μέχρι πριν από λίγο αναμενόταν στο σημείο.
Επίσης η βαλλιστική εξέταση θα δείξει εάν το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί ξανά.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή  τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.