Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Το… πικρό τηλεφώνημα της Λαγκάρντ στον Τσίπρα πριν το Eurogroup

Από την παραμονή του Eurogroup της 22ας Μαίου είχε πάρει το μήνυμα το Μαξίμου ότι οι ελπίδες για μια συμφωνία στο χρέος ήταν μηδαμινές.

Το σκληρό μήνυμα φέρεται να μετέφερε στον Αλέξη Τσίπρα η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ που τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, επικοινωνία από την οποία διεφάνη πως διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβιβασμού ΔΝΤ-Βερολίνου, που απειλούσε να ανατρέψει το αφήγημα της κυβέρνησης.
Κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, η Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Η γενική διευθύντρια του Ταμείου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι με αυτά που μπορούσαν να αποδεχθούν ορισμένα κράτη-μέλη για το χρέος, το ΔΝΤ δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει σε θετική ανάλυση βιωσιμότητας και ενδεχομένως να ήταν προτιμότερο να μείνει ανοιχτό το θέμα για μετά τις γερμανικές εκλογές, οπότε οι πολιτικές συνθήκες θα ήταν προσφορότερες για την επίτευξη συμφωνίας.
Ο κ. Τσίπρας ένιωσε ότι του τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια, αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές- κυρίως από την Ανγκελα Μέρκελ- ότι αν ψηφιστούν τα μέτρα, οι Ευρωπαίοι θα έκαναν το καθήκον τους, δηλαδή ό,τι μπορούσαν για το χρέος, ώστε να μπουν τα ελληνικά ομόλογα στο QE της ΕΚΤ. 
Κάτι για το οποίο απαιτείται να αξιολογήσει ως βιώσιμο το χρέος το ΔΝΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.