Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Εξιτήριο – Εισιτήριο


Πρέπει να παραδεχθούμε ότι το εξιτήριο από το τρίτο μνημόνιο που μας είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας μάς ήρθε πρώιμα και κυρίως τζάμπα. Μας ήρθε, όμως κάπως ακριβό το εισιτήριο για το τέταρτο μνημόνιο.
Γύρω στα 4,6 δισ. και, αν η παράσταση κρατήσει πολύ, γύρω στα 7,5 δισ.! Βεβαίως ο επικεφαλής της κυβέρνησης Σόιμπλε – Καρανίκα δεν παραδέχεται ότι υπέγραψε τέταρτο μνημόνιο, αλλά ένα συμφωνητικό για την παρατήρηση των ωδικών πτηνών επί των οδικών χαρτών.
Οπως, επίσης, δεν παραδέχεται ότι τα μέτρα που μας πήρε αξίζουν 4,5 δισ., αλλά μόνον ένα ευρώ, όπως τα μέτρα που δεν θα μας έπαιρνε ποτέ.

 Η θεία μου η Φωτούλα σας προτείνει, αν βρείτε στον δρόμο ένα κέρμα του ενός ευρώ, να το προσφέρετε στον Τσίπρα, εις ένδειξιν εκτίμησης στη συνέπεια από την οποίαν υποφέρει αυτός ο πρόμαχος του λαού.
Πάντως, ο τοποτηρητής του Βερολίνου, της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου έχει χιούμορ. Θα ενθυμείσθε την παλιά εκείνη χαριτωμένη ιστορία: 
«Είσοδος δωρεάν – Εξοδος ένα τάληρο». Ο Τσίπρας την αντέστρεψε κατά… 360 μοίρες κι έκανε το εξιτήριο από το φρενοκομείο εισιτήριο για το τρελάδικο.
Σωστό κι αυτό! Πώς λέμε άλλο Μυτιλήνη, άλλο Λέσβος Αυτό! Παίρνεις εξιτήριο από τη Μυτιλήνη και παίρνεις εισιτήριο για τη Λέσβο. Με ένα ευρώ αξίας 4,6 δισ. ευρώ ή 7,5 δισ. ευρώ – ό,τι προαιρείσθε, δεν θα τα χαλάσουμε.
Αλλωστε επίδειξη αυτών των μαθηματικών έκανε ο Τσίπρας στη Βουλή, κατηγορώντας μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν σκαμπάζει από αριθμητική και ότι είναι στούρνος στην τριγωνομετρία. 

Μεγαλεία! Μπορεί το πολιτικό μας σύστημα να μη δύναται να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα, αλλά δύναται να κλέψει όλων των γαϊδουριών όλα τα άχυρα. 

Εξάλλου, δεν έγραφε εις μάτην ο Πλάτωνας στην προμετωπίδα της σχολής του «μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω», ήξερε από τότε ο άνθρωπος ότι τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, 4,5 δισ.τολαδόξιδο…


Στάθης – Realnews











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.