Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΣ..ΠΟΤΑ..ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ

Ειδικό τέλος 1 ευρώ για κάθε χρήση ξαπλώστρας σε παραλία της χώρας μας αποφάσισαν να επιβάλουν η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των δανειστών από την 1η Ιουνίου. 

Στόχος είναι να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που εκτιμάται πλέον ότι θα προκύψει στο φετινό Κρατικό Προϋπολογισμό, εξαιτίας της μη επίτευξης της πρόβλεψης του υπουργείου Οικονομικών για ανάπτυξη 2,7% το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επιβολή του νέου αυτού «χαρατσιού», το οποίο αναμένεται να αποδώσει πρόσθετα έσοδα 135 εκατ. ευρώ περίπου στο φετινό Κρατικό Προϋπολογισμό αναγκάστηκε να αποδεχτεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κατά τις πρόσφατες σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στις Βρυξέλλες.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών παρουσίασαν στην ελληνική πλευρά τις νεότερες εκτιμήσεις τους για την πορεία του ΑΕΠ κατά το τρέχον έτος, σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό ανάπτυξης δεν θα ξεπεράσει τελικά το 2%, οπότε θα χρειαστεί να επιβληθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για την κάλυψη της αναμενόμενης υστέρησης στα φετινά φορολογικά έσοδα.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αποφάσισαν να απαιτήσουν από την ελληνική πλευρά την επιβολή του τέλους χρήσης ξαπλώστρας ευθυγραμμιζόμενοι και με την άποψη που είχε εκφράσει πρόσφατα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι Ελληνες δαπανούν πολλά χρήματα σε διασκεδάσεις με ποτά και γυναίκες.

Η κυβέρνηση αποδεχόμενη ότι πολλά «μαύρα» κεφάλαια ειδικά το καλοκαίρι δαπανώνται για τέτοιους σκοπούς, κυρίως σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας, όχι μόνο από Ελληνες αλλά και από ξένους, που έρχονται στη χώρα μας για τουρισμό, συμφώνησε να νομοθετήσει το μέτρο, καθώς πείστηκε ότι μπορεί μέσω αυτού να συλλάβει ένα μέρος της παραοικονομίας στη χώρα μας.



ΠΗΓΗ

όπως παλιά... μιά κουβερτούλα μαζί μας !
Είχατε  ξαπλώστρα  στο χωριό σας ;  .... 

οι σαγιονάρες ; ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.