Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Τρομοκρατήθηκαν οι... τρομοκράτες! "Υπάρχουν κι άλλα τρομο-πακέτα από την Ελλάδα";

Μετά τα πακέτα διάσωσης,ανταποδοτικά πακέτα... τρομοκρατίας!!!

Αλέξη,ευκαιρία να περάσεις τα μέτρα! όλοι ασχολούνται με τις στρακαστρούκες!!!

- Τεράστια ανησυχία στη Γερμανία μετά τα δύο πακέτα εκρηκτικών μηχανισμών που στάλθηκαν σε Βερολίνο και Παρίσι

- Ανοιχτά μιλούν γερμανικές εφημερίδες για την πιθανότητα να έχουν σταλεί ήδη περισσότερα!
- Ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίζεται ως αποστολέας του τρομό - δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα
- Την Τετάρτη έστειλαν πακέτο - βόμβα και στον Σόιμπλε με αποστολέα τον... Άδωνι Γεωργιάδη
- Και τα δυο πακέτα στάλθηκαν από το κέντρο της Αθήνας και η συνδεσμολογία των εκρηκτικών μηχανισμών είναι ίδια

- Την ευθύνη για το τρομο - δέμα του Σόιμπλε έχει αναλάβει η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς
- Όλο το χρονικό των υποθέσεων που φέρνουν την Ελλάδα στο προσκήνιο εν μέσω διαπραγμάτευσης
Μετά τα πακέτα διάσωσης, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας και για τα πακέτα... τρομοκρατίας. Πληθώρα άθρων για τα παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν σε Βερολίνο και Παρίσι  δημοσιεύονται στον γερμανικό Τύπο.

FAZ: Υπάρχουν κι άλλα;

Αναλυτικά και όπως αναφέρει η dw.com, η γερμανική εφημερίδα έχει τίτλο «Παγιδευμένα πακέτα σε πολιτικούς και υπηρεσίες» και τονίζει:

 «Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν θέλουν προς το παρόν να κάνουν δηλώσεις για το αν απειλούνται πολιτικοί, υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη χώρα από παγιδευμένα δέματα». 

FAZ: "Ο Σόιμπλε θεωρείται σκληροπυρηνικός όσον αφορά τις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας για τα μέτρα περικοπών"

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να έγινε στόχος της απόπειρας:

«Παρά τα πακέτα στήριξης ύψους δισεκατομμυρίων και άλλων εκτεταμένων μέτρων στήριξης για τα οποία εγγυάται και η Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Θεωρείται σκληροπυρηνικός όσον αφορά τις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας για τα μέτρα περικοπών».

Στο άρθρο γίνεται και μια σύντομη αναφορά στη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα υπάρχει μια ενεργή αριστεροτρομοκρατική σκηνή που ευθύνεται για επιθέσεις σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες όπως επίσης για αρκετά παγιδευμένα δέματα προς διευθύνσεις του εξωτερικού».

Πώς πέρασε το πακέτο από τα συστήματα ασφαλείας;Η είδηση ότι και το δεύτερο πακέτο εστάλη από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» (σ.σ. κάτι το οποίο επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί) δημοσιεύεται στην εφημερίδα Rheinische Post: 

«Σε έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίστηκε μια υπάλληλος. Τώρα είναι σίγουρο ότι το δέμα στάλθηκε από την Ελλάδα.

 Επιπλέον το πακέτο που είχε σταλεί στον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε προερχόταν επίσης από την Ελλάδα». 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παίζουν σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές».

Στο παγιδευμένο πακέτο που στάλθηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt: 

Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι «οι έλληνες ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εμφανίζονται ανήσυχοι: πώς μπορεί ένας φάκελος με εκρηκτικά να περάσει από υπερσύγχρονα μηχανήματα όπως αυτά στο αεροδρόμιο;» 

Το περιστατικό συνδέεται τέλος, και με παλαιότερες απόπειρες της τρομοκρατικής ομάδας εναντίον ευρωπαίων πολιτικών: 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που στάλθηκε παγιδευμένο δέμα από την Αθήνα: μέλη της οργάνωσης ‘Πυρήνες της φωτιάς’ είχαν στείλει ήδη το 2011 πακέτο με εκρηκτικά στη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και στον τότε ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι». 

Οι... "βομβιστές" Άδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Κικίλιας


Ένα πακέτο - βόμβα στάλθηκε την Τετάρτη 15.03.2017 στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εμφάνιζε ως αποστολέα τον... Άδωνι Γεωργιάδη.

Ευτυχώς δεν εξερράγη, ωστόσο την Πέμπτη 16.03.2017, ένα δεύτερο πακέτο με εκρηκτικό μηχανισμό εξερράγη στο γραφείο του διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ, Τζέφρι Φρανκς, ενώ αυτή τη φορά ως αποστολέας εμφανιζόταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Η έννοια της προβοκάτσιας είναι ξεκάθαρη και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται τα δύο περιστατικά να συνδέονται στενότατα.

Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το newsit.gr, η συνδεσμολογία των δύο μηχανισμών ήταν ίδια, ενώ για το τρομο - πακέτο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ευθύνη έχει αναλάβει την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Κι ενώ για το πακέτο στα γραφεία του ΔΝΤ δεν υπάρχει ακόμη κάποια ανάληψη ευθύνης, οι πληροφορίες από την Γαλλία "δείχνουν" νέα σημεία επαφής των δύο επιθέσεων.

Τα ελληνικά γραμματόσημα


Υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων βρέθηκαν από την αστυνομία μετά την έκρηξη του παγιδευμένου δέματος στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Παρίσι, όπως δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ενδείξεων, η έρευνα κινείται μάλλον προς την εκδοχή (της ευθύνης) μιας αναρχικής οργάνωσης», πρόσθεσε αυτή η πηγή που πρόσκειται στις γαλλικές αρχές.

Ενημέρωση Κικίλια, ανακοίνωση της ΝΔ και "βέλη" Άδωνι Γεωργιάδη
Ανακοίνωση για τα δύο περιστατικά που συνέδεσαν τα στελέχη της εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία (διαβάστε την αναλυτικά εδώ)
ενώ παράλληλα, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα θα συναντηθεί αύριο το πρωί, στις 8.00, ο Βασίλης Κικίλιας. 
Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για τη νέα τρομοκρατική πράξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Για τα νέα δεδομένα μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Etv και ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα Πέμπτη 16.03.2017, κάνοντας λόγο για "φρίκη" μετά τις νέες αποκαλύψεις.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσεΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.