Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Στο σημείο μηδέν παραμένει η διαπραγμάτευση - Μεγάλες οι διαφορές











Η πορεία των διαπραγματεύσεων τα τελευταία 24ωρα επιβεβαιώνει τις σημαντικές διαφορές που παραμένουν ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς.
Και ειδικά μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης για τα δημοσιονομικά, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και όλα παραμένουν «ανοιχτά».
Πιο συγκεκριμένα, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι θα χρειαστεί περαιτέρω τεκμηρίωση από τα τεχνικά κλιμάκια για όλα τα «ανοιχτά» μέτωπα.
Πιο συγκεκριμένα:

Στο ύψος του κενού για το 2019, που κατά το ΔΝΤ είναι 2% του ΑΕΠ

Ως προς το πόσοι Ελληνες καλύπτονται από το αφορολόγητο


Ως προς το πόσο χρηματοδοτεί ο κρατικός προϋπολογισμός το συνταξιοδοτικό σύστημα
Μάλιστα, είναι ενδεικτικό της μεγάλης απόστασης των δυο πλευρών ότι ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος χαρακτήρισε υπερβολικά τα στοιχεία του ΔΝΤ για το συνταξιοδοτικό.

Τα ειδικά τεχνικά κλιμάκια θα ασχοληθούν και με τα αντίμετρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι και σε αυτό το πεδίο οι διαφορές παραμένουν αρκετά μεγάλες.

Οσον αφορά στο κενό του 2018, η εκτίμηση του ίδιου κυβερνητικού αξιωματούχου ότι αυτή η διαφορά θα «σβήσει» ενώ παρά τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων το ΔΝΤ ζήτησε την πρόωρη μείωση των συντάξεων (δηλαδή από το 2018) ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, η πρώτη αναφορικά με τα εργασιακά και καλώς εχόντων των πραγμάτων τη Δευτέρα θα γίνει ακόμη μία για τα δημοσιονομικά σε επίπεδο επικεφαλής και υπουργών προκειμένου να εκτιμηθεί αν υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης.



Του Γιώργου Παππού


ΠΗΓΗ


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.