Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Οκτώ νέα «τρομοπακέτα» στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ – Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί οι επόμενοι «στόχοι»

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά τον εντοπισμό οκτώ νέων «τρομοδεμάτων», λίγες μόλις ημέρες από την αποστολή παγιδευμένων φακέλων στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία.

Τα πακέτα με «άρωμα» τρομοκρατίας εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι, όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Εξαρχής θεωρήθηκαν ύποπτα, για αυτό κατασχέθηκαν από τις Αρχές προτού «πετάξουν» για τον προορισμό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέκτες των εν λόγω δεμάτων ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στελέχη μεγάλων εταιρειών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Το δύο από αυτά, μάλιστα, φαίνεται ότι προορίζονταν για τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.
Κατά τις ίδιες πηγές, φερόμενοι αποστολείς αυτή τη φορά εμφανίζονταν ονόματα οικονομικών και πανεπιστημιακών παραγόντων της χώρας, που με κάποιο τρόπο επηρέασαν την πολιτική σκηνή του τόπου, όπως οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά όχι εν ενεργεία πολιτικών όπως τα δύο πρώτα, που έφεραν τα στοιχεία του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, και του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλη Κικίλια.
Όλα τα ύποπτα πακέτα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν περιέχουν εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπως αυτά που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο και το Παρίσι.
 Παράλληλα, θα εξεταστούν ενδελεχώς σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη DNA και αποτυπώματα των δραστών.
Υπενθυμίζεται ότι για τη βόμβα στο Σόιμπλε την ευθύνη ανέλαβε η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ενώ για τα εκρηκτικά, που έσκασαν στα χέρια υπαλλήλου του ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης, αν και εκτιμάται ότι πίσω από αυτή την ενέργεια βρίσκεται η ίδια οργάνωση.
Και στις δύο περιπτώσεις οι «Πυρήνες της Φωτιάς» χρησιμοποίησαν μεθόδους όμοιες με εκείνες που είχαν εφαρμόσει το 2010, όταν είχαν κάνει μαζική αποστολή 14 πακέτων σε μία ημέρα σε Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι και άλλους, χρησιμοποιώντας την ίδια απλή συνδεσμολογία αποτελούμενη από μπαρούτι πυροτεχνημάτων, μία αντίσταση από λυχνία λάμπας, μπαταρία και ένα μανταλάκι για τον πυροδοτικό μηχανισμό.
Οι εξονυχιστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε ταχυδρομεία και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνεχίζονται για τον τυχόν εντοπισμό κι άλλων αυτοσχέδιων βομβών μέσα σε δέματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.