Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Δεν κάνει πίσω το ΔΝΤ...

Δε ζητάμε λιτότητα, μόνο… μείωση αφορολογήτου και συντάξεων...


Τις δεδομένες πλέον θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα επανέλαβε ο...
εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Ταμείο είναι υπέρ μικρότερου πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 1,5% του ΑΕΠ που θα συνοδεύεται από σημαντική ελάφρυνση του χρέους.«Δεν ζητάμε επιπλέον λιτότητα για την Ελλάδα» πρόσθεσε ο Τζέρι Ράις και υπογράμμισε πως αν Ευρωπαίοι και Ελλάδα θέλουν να προχωρήσουν με πλεονάσματα 3,5%, «αυτό θεωρούμε ότι είναι βιώσιμο για λίγα χρόνια και μόνο με ισχυρές μεταρρυθμίσεις και μέτρα που θα βοηθούν την ανάπτυξη».

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε ακόμη, ότι η Ευρώπη έχει στηρίξει πολύ την Ελλάδα, αλλά αυτή η στήριξη δεν είναι χωρίς όρους, εξαρτάται από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Πρόσθεσε μάλιστα πως οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί, καθότι όταν αυτοί δεν επιτυγχάνονται, τότε πυροδοτούνται οι συζητήσεις για Grexit.

Ο Ράις στήριξε και τον Πολ Τόμσεν, καθώς όταν ερωτήθηκε για τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, απάντηση ότι είναι απαραίτητο για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. 


Είπε πως μπορούν να νομοθετηθούν τώρα, αλλά να εφαρμοστούν αργότερα για να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία.

 Τέλος, υποστήριξε πως δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα...ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.