Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο φόρος σε απελευθερώνει!…

Ακούγοντας στην τηλεόραση αυτό το αστείο και πουλημένο ανθρωπάριο Νίκο Παππά να λέει περί μέτρων και αντιμέτρων, θυμήθηκα τον πατέρα μου που μας έλεγε τι έζησε στην Γερμανία όταν τον πήραν αιχμάλωτο στα δεκατρία του χρόνια.


Αυτό που μου είχε μείνει περισσότερο, ήταν το εξής. Αφού περπάταγαν αρκετά χιλιόμετρα, τους πήγαιναν σε ένα μέρος που η μία πλευρά του δρόμου είχε πολλές μεγάλες πέτρες. Η διαταγή ήταν να παίρνουν τις πέτρες από τη μία πλευρά του δρόμου και να τις πηγαίνουν στην άλλη.
Για να μην ξεχάσουν την διαδικασία αλλά και για να μένουν σε φόρμα οι αιχμάλωτοι, αυτό επαναλαμβανόταν συχνά.
Οι πρακτικές αυτές εν καιρό πολέμου, είναι κατανοητές γιατί γινόντουσαν όπως και πολλές άλλες ακόμα χειρότερες. Πολύ περισσότερο δε, αν έχεις για κατακτητή τους φίλους μας τους Γερμανούς που ως γνωστόν μας αγαπούσαν και μας αγαπάνε πολύ, ακόμα.
Τώρα όμως που δεν έχουμε πόλεμο και πέτρες να κουβαλάμε –θεωρητικά-, οι δικοί μας οι φωστήρες πανηγυρίζουν γιατί δε θα μπουν νέα μέτρα –λένε-, αλλά αυτά που θα μπουν με νόμο πια του κράτους και όχι με προ-νομοθέτηση, θα έχουν και αντίστοιχα αντι-μέτρα.
Το προσπαθώ πολύ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούν.
Εντάξει, μέχρι το 2019 έχουμε στη καβάτζα μέτρα και κόφτες από τα προηγούμενα χρόνια και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.  Αυτό όμως το
 «Δε θα βάλουμε φόρους, αλλά για κάθε ευρώ φόρο που θα σας βάζουμε –αν χρειαστεί ρε παιδί μου-, θα σας κάνουμε και ένα ευρώ ελάφρυνση», με ξεπερνάει εντελώς!
Δηλαδή… Μια και δε θα έχουμε τι να κάνουμε και για να μην τεμπελιάζουμε, θα σας βάζουμε μια “πέτρα” στην πλάτη και μετά θα σας την βγάζουμε. Θα ανοίγουμε μια τρύπα και μετά θα την βουλώνουμε ξανά! Περίεργες πρακτικές που θυμίζουν άλλα πράγματα…


Πολλοί οι συνδυασμοί και όλα αυτά θα γίνονται για το καλό μας. Όλα αυτά δε θα έχουν καμία επίπτωση σε εμάς. Θα μας τον βάζουν το φόρο– και θα μας τον βγάζουν –το φόρο-. Μέσα έξω, μέσα έξω… Μωρέ και κάτι άλλο μου θυμίζει αυτό, αλλά δε μου ’ρχεται τώρα!

Μπορεί να μην καταφέρω ποτέ να τους αντιληφθώ, αλλά τουλάχιστον θα έχω ωφεληθεί, τέλος!
Αφού ζήσαμε τα βίτσια και τη διαστροφή των σοσιαλιστών και των δεξιών, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε και των αριστερών.
Και πες μου τώρα, καλά δε μας κάνουν;
Ζήτω η επανάσταση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.