Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Λεφτά υπάρχουν

«Τα γαλάζια σου γράμματα κάθομαι και διαβάζω», όχι δεν είναι αυτή η επιστολή. Γαλάζια γράμματα στέλνει                                    ο κ. Μητσοτάκης στον χερ Σόιμπλε. Ο Ευκλείδης στέλνει κόκκινα. Απ’ την ντροπή τους

Ισως όμως να είναι το άλλο: «όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα, τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα», όμως όχι! ούτε αυτό είναι. Με μαύρο κλάμα κλάψαμε εμείς με το γράμμα που μας στείλανε κι όχι εκείνοι με το γράμμα που τους στείλαμε. Απ’ την άλλη, μήπως τους στείλαμε το e-mail Χαρδούβελη; Αποκλείεται, με αυτό γελούσαν και οι κότες, ενώ τώρα απλώς μας κλαίνε οι ρέγγες.

Να ’ναι πάλι οι επιστολές του Μάρκου Αυρήλιου εις εαυτόν ή ίσως οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου; Αποκλείεται! Αυτά είναι κείμενα γνωστά, ενώ η Ευκλείδειος επιστολή άγνωστη! - μην είναι κάτι σαν τα Απόκρυφα Ευαγγέλια; 

Μέγα μυστήριον. Μυστηριώδες! «Σου ’στειλα γράμμα και γραφή, κι απάντηση δεν πήρα» - υπερβολές! απάντηση πήραμε!

 Συστημένη. Κύριον Αλέξη Τσίπρα, οδός Οχι, αριθμός Μηδέν και η βρόχα έπεφτε ράιτ θρου. Καθ’ ότι όταν μας πτύουν, εμείς βρεχόμαστε, singin’ in the rain!..

Ομως, ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή, Πώς εστάλη αυτό το γράμμα; με τα ΕΛΤΑ, το ταχυδρομικό περιστέρι, με σήματα καπνού, με το στρατιωτικό ταχυδρομείο της Βέρμαχτ; 

Τι γραμματόσημο έφερε; Με προσωπογραφία του Καραϊσκάκη, με χαρακτικό του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, με τι; 
Ο φάκελος πώς ήταν; τετράγωνος; παραλληλόγραμμος; 360 μοιρών; Μυστήριοι τύποι αυτοί οι Ευρωπαίοι, εμείς «αέρα τους χρωστάμε, με αέρα τους πληρώνουμε» κι αυτοί μας οδηγούν σε ασφυξία.

Το πράγμα είναι απλό: η μεγάλη ντροπή είναι ότι υπάρχει ο Κόφτης κι όχι το αν θα λειτουργήσει ο Κόφτης. 
Τελεία και ζιγκ χάιλ. Το δεύτερον είναι ότι «λεφτά υπάρχουν». Για εξαγορά συνειδήσεων. 

Επίσης: Τα 300 ευρώ που έδωσε ο Τσίπρας θα κοστίσουν υπερπολλαπλάσια ευρώ σε αυτούς που τα έδωσε και μακράν υπερπολλαπλάσια σε όλους μας. Πλην όμως, κανένα πρόβλημα: 

Λεφτά υπάρχουν. Απ’ αυτά που σας κλέβουμε. Λεφτά υπάρχουν. Για ρουσφέτια. Για μισθούς ημετέρων. Για μπίζνες με τους συνήθεις κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

 Λεφτά υπάρχουν. Για τα κοράκια που έρχονται από το εξωτερικό να τα αρπάξουν. Λεφτά υπάρχουν (εμείς τα βγάζουμε) για να μας τα τρώνε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.